NAROD NIJE GLASAO ZA ONO ŠTO RADE BEČIĆ I KRIVOKAPIĆ: Jovan Vučurović o 200 dana Vlade CG

Novosti online

22. 06. 2021. u 09:14

- NAŽALOST, najviše zahvaljujući Zdravku Krivokapiću, ali i još nekim ,,ekspertima“, teško su izneverena očekivanja naroda koji je pobijedio 30. avgusta, izgubljeno je ogromno vrijeme, a Crna Gora uvučena u tešku krizu - istakao je u izjavi poslanik Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović.

НАРОД НИЈЕ ГЛАСАО ЗА ОНО ШТО РАДЕ БЕЧИЋ И КРИВОКАПИЋ: Јован Вучуровић о 200 дана Владе ЦГ

Foto: DF

On smatra da je narod koji je doneo pobedu očekivao da će nakon trideset godina diktature krenuti demontaža bivšeg režima, obračun sa kriminalom, borba protiv korupcije, ekonomski oporavak, čišćenje biračkog spiska, da će se potpisati temeljni sporazum sa SPC…

Ništa od toga – kriminalci, klanovi, tajkuni, nosioci korupcije iz DPS i njihove sluge iz tužilaštva i sudstva, prva familija, druga familija, svi su i dalje u svojim poslovima, netaknuti, kao i pre 30. avgusta.

- Eskpertska vlada se pokazala kao promašaj, na šta smo upozoravali od početka. Predsednik vlade sada nema podršku koalicije na čijem čelu je bio, jer je okrenuo leđa politici koju je zastupao na izborima, ali je utočište pronašao kod Alekse Bečića i sada se mora konstatovati ta pomalo šizofrena situacija. To bi bilo kao da Stevan Katić ostane bez podrške svoje stranke u Herceg Novom, a da ga ostali podržavaju i sprečavaju njegovu smenu. Podsećamo da je mesecima, kao neko pravilo, proturana priča kako je naša koalicija dala premijera, Demokrate predsednika skupštine, a URA potpredsednika vlade i da smo svi dobili "svoje".

E sad, pošto najveći deo parlamentarne većine ne podržava premijera, onda je red da vidimo na čemu smo. Narod je očekivao – DISKONTINUITET sa politikom DPS, a mi gledamo NASTAVAK politike DPS - poručio je Vučurović.

I od početka je bilo tako već od onoga fantomskog sporazuma koji su potpisali Krivokapić, Bečić i Abazović, a koji je u stvari bio njihovo čvrsto obećanje nekim centrima moći van i u Crnoj Gori da neće dirati "vrednosti"politike DPS-a, koju smo srušili 30. avgusta, kaže Vučurović i dodaje:

- I pošto su odlučili da vode politiku po ugledu na Mila Đukanovića, onda je logično da im se desilo ovo što se sad dešava – završili su u antisrpstvu i, kao i Đukanović, svakodnevno optužuju Srbiju za sve. E tu, u antisrpstvu, su sad ideološki zaglavljeni Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić, i zaboravljaju da se na sadašnjim pozicijama nalaze zahvaljujući srpskom narodu, dok sa DPS, URA, SD, BS donose odluke koje su direktno okrenute protiv Srba, Srbije, Republike Srpske. Ukoliko nastave ovim putem, Krivokapić i Bečić će biti ozbiljni kandidati za lidera Patriotsko-komitskog saveza. U konačnom, ovakvi neuspesi vlade su se mogli očekivati i zbog toga što nju u velikom procentu čine ljudi koji nikada nisu bili deo opozicione borbe, već su upravo pripadali politici DPS. I na to smo upozoravali, jer je i političkim laicima jasno da vladu moraju da čine oni koje su birali građani, a ne neki avanturisti koji klimaju na mig iz neke ambasade ili medija - zaključio je Vučurović.

(Borba)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!