USVOJILI SU REZOLUCIJU O SREBRENICI, GDE JE JASENOVAC, JADOVNO, VELIKA? Mitropolit Joanikije razočaran odlukom poslanika Skupštine Crne Gore

M. S.

20. 06. 2021. u 12:30

USVOJILI su rezoluciju o Srebrenici tako kako su je usvojili. A gde je Jasenovac? Gde je Jadovno? Gde je Velika?!

УСВОЈИЛИ СУ РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ, ГДЕ ЈЕ ЈАСЕНОВАЦ, ЈАДОВНО, ВЕЛИКА? Митрополит Јоаникије разочаран одлуком посланика Скупштине Црне Горе

Foto: B.D.

Ovo je deo besede izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u manastiru Stanjevići iznad Budve,  na manaastirskoj slavi-Sveta Trojica.

Rezolucija o gencidu u Srebrenici usvojena je glasovima DPS, Demokrata, URA, SDP, SD i Branke Bošnjak, poslanice Pokreta za promene.

Mitropolit je upitao poslanike Skupšine hoće li, kada su usvojili rezoluciju o Srebrenici, usvojiti Rezoluciju o Jasenovcu.

- O Jadovnu? Koričkoj jami? Hoće li o zločinima SS divizija u Pivi i u Velici? Kad je neko pokrenuo pitanje da se ti zločini osude i da se pokaže da su antifašisti? - upitao se Mitropolit, ističući da oni koji se hvale i koji su se hvalili da su antifašisti, fašističke zločine genocidnih nacističkih SS divizija, nikada nisu osudili.

Ovo govorimo kao narod, kao ljudi i ovo naši političari treba da čuju” rekao je Mitropolit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)