TRAŽE KVAR PO DRUGI PUT: Da konačno proradi lift Mosta na Adi angažovani su ekspertski timovi Direkcije za izgradnju i sekretarijat

S. B. MILOŠEVIĆ

04. 05. 2021. u 11:39

REALIZACIJOM javne nabavke za popravku liftova sa izdavanjem sertifikata biće ispunjen uslov Sekretarijata za javni prevoz da zvanično, a ne samo formalno, preuzme liftove Mosta na Adi na upotrebu i održavanje.

ТРАЖЕ КВАР ПО ДРУГИ ПУТ: Да коначно проради лифт Моста на Ади ангажовани су експертски тимови Дирекције за изградњу и секретаријат

Foto V. Danilov

Na pitanje kada će liftovi Mosta na Adi, kupljeni za milion evra, a koji nikad nisu proradili, biti popravljeni, iz Sekretarijata za javni prevoz odgovorili su da je postupak javne nabavke u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište u toku.

U Direkciji pojašnjavaju da je tender za detekciju kvara i servisiranje liftova na Mostu na Adi i petlji Radnička podeljen u dve faze.

- Prvi je detekcija kvara, a drugi popravka liftova i održavanje. Tokom protekle godine realizovan je postupak detekcije kvara i na osnovu njega je dobijena procenjena vrednost za popravku liftova. Na osnovu toga su upućeni pozivi za dostavljanje ponuda dobavljačima sa kojima je prethodno potpisan okvirni sporazum za popravku liftova. Ova javna nabavka je obustavljena, jer je stigla samo jedna ponuda koja premašuje procenjenu vrednost koja je utvrđena na osnovu Izveštaja o detekciji kvarova - navode u Direkciji.

Raste cena zbog dodatnih pretraga

NABAVKOM Direkcije iz 2020. predviđeno je da se milion dinara izdvoji za detektovanje kvara na liftovima, a da se za 20 miliona dinara oni poprave. Pošto će se raditi dodatna pretraga sistema, cena će zasigurno porasti.

Kažu i da je trenutno u postupku revizija izveštaja, pošto je "od dostavljanja prethodnog prošlo dosta vremena kako bi se utvrdilo da li su se u međuvremenu pojavili novi kvarovi na predmetnim liftovima".

Foto V. Danilov

- Ukoliko postupak prikupljanja i ocene ponuda za popravku liftova bude uspešan, aktivnosti na otklanjanju kvarova izvodili bi se tokom leta sa okvirnim rokom realizacije od 90 dana - govore u Direkciji.

Realizacijom tendera za popravku liftova sa izdavanjem sertifikata biće ispunjen uslov da Sekretarijat za javni prevoz preuzme liftove na upotrebu i održavanje.

- Nakon što od Direkcije preuzmemo liftove Mosta na Adi i petlje Radnička na upotrebu i održavanje, u ovom sekretarijatu planirana je javna nabavka "Kompletno održavanje liftova na mostu na Adi" sa planom sprovođenja u periodu od tri godine. Usluga podrazumeva intervencije na ukupno 11 liftova, uključujući i servisni lift u pilonu Mosta na Adi.

Visina utrošenih sredstava zavistiće od broja konstatovanih intervencija na terenu - kažu u Sekretarijatu koji je planom opredelio 192,5 miliona dinara za ovu namenu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!