MUKE VESNE IZ BEOGRADA: Stanuje u suterenu, a zbog ovoga što su joj uradile komšije ima veliki problem

A. Z. KLISURIĆ

08. 08. 2020. u 13:00

ŠTA učiniti kad komšija zatvori kanalizacionu cev? Ovo pitanje sebi postavljaju stanari Ulice Pere Kosorića 33 u Zemun polju od 18. jula i još nemaju odgovor.

МУКЕ ВЕСНЕ ИЗ БЕОГРАДА: Станује у сутерену, а због овога што су јој урадиле комшије има велики проблем

Foto privatna arhiva

Prema rečima Vesne K., koja stanuje u suterenu, komšije su sa druge strane zgrade ozidale i prekrile crepom objekat koji je oslonjen na samu zgradu. Njime je prekrivena i šaht u kome je uzrok problema, a vlasnici ne dozvoljavaju pristup majstorima.

Zbog toga, od 18. jula Vesna K. ne može da popravi kvar koji, kako tvrdi, počinje u šahtu ispod novodozidanog proširenja, a završava se u njenom stanu - izbijanjem odvodne vode.

CEVI KERAMIČKE I NALIVENE BITUMENOM

PREMA rečima Bogosava Veselinovića, već nekoliko puta se kanalizacija izlivala, a problem su rešavali stanari u svojoj režiji.

Cevi su keramičke i nalivene su bitumenom, i posle toliko godina su istrošene i jedino rešenje je zamena.

- Komšinica je sa druge strane zgrade sagradila letnju kuhinju i zatvorila kanalizacioni otvor. Voda je našla put i počela je da izbija u jednoj od mojih soba. Morala sam da poskidam laminat, jer se podigao, smrad je nesnosan, a ona ne dozvoljava da majstori dođu kako bi se problem rešio - požalila nam se Vesna K.

Zbog toga je slala prijave građevinskoj i komunalnoj opštinskoj inspekciji, čije predstavnike još očekuje.

Na naše pitanje kako ova situacija može da se reši, predsednik Stambene zajednice ove zgrade u Zemun polju Bogosav Veselinović odgovara da problem sa odvodnim cevima ovde postoji već godinama.

OŠTEĆENjE Pod je propao u jednom od stanova, Foto privatna arhiva

- Slična situacija bila je i na drugoj vertikali, ali su se komšije organizovale i zamenile stare cevi. Stanovi iz suterena imaju zasebnu kanalizaciju, a ovaj kvar bi trebalo da reše četiri stana koja koriste tu cev. Rešenje bi bilo da se dogovore i postave nove instalacije i u tom slučaju "vlasnica" dograđenog dela ne bi mogla ništa da zabrani, jer taj deo nije u vlasništvu zgrade, pa tako ne pripada ni njoj - kaže Veselinović.

Komšije koje koriste ovu cev, kaže Vesna K., raspoložene su da se ovaj problem reši, ali navodno ne mogu da nađu zajednički jezik sa vlasnicom dograđenog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna