NEMA VIŠE KAZNI POD BRISAČEM: Počeo da radi e-Parking, ko plati u roku, pola mu se prašta

S. B. M.

ponedeljak, 03. 08. 2020. u 16:39

НЕМА ВИШЕ КАЗНИ ПОД БРИСАЧЕМ: Почео да ради е-Паркинг, ко плати у року, пола му се прашта

Foto: P. Milošević

PRIMENA novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja e-Parking, počela je danas .

Kontrolori JKP "Parking servis" obaveštavaju vozače o uvođenju novog sitema, kao i da u slučaju da nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, više neće dobiti kaznu na šoferšajbnama automobila. Umesto papirnih, kontrolori izdaju elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Iz "Parking servisa" kažu da će tokom avgusta svi vozači koji dobiju elektronsku dnevnu parking kartu (eDPK), na svojim vozilima zateći obaveštenje o tome i moći će odmah da je plate putem sajta www.parking-servis.co.rs. Posle mesec dana, kada se priviknu na novi sustem, građani će morati češće da posećuju sajt "Parking servisa", ili novu aplikaciju, kako bi proverili da li su im kontrolori napisali kaznu.

- Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od osam dana od dana izdavanja eDPK, vozači ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. Obaveštenje o izdatoj kazni, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, u tada če takođe imati mogućnost da u roku od osam dana plate kaznu s popustom. Ipak, apelujemo na građane da koriste vid onlajn plaćanja na sajtu Preduzeća - kažu u JKP "Parking servis".

Novina je i to da vozači, osim slanjem SMS poruke, parkiranje sada mogu da plate i kupovinom e-karte na kioscima, a uskoro i putem nove aplikacije "Parking servisa" koja će biti dostupna za instaliranje na pametnim uređajima od 10. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Cacanin

03.08.2020. 17:18

Živim u Parizu, i odgovorno tvrdim da ovo u Francuskoj neće uvesti nikad. A ispred nas su 100 god. Jednostavno moraš da upozoriš prekršioca da je napravio prekrsaj, nije isto radar i neplaćanje parkinga...