I KOMUNALCI U ODBRANI PARKINGA: Policija i "Beli" u Repiškoj pokušali da zaustave uzurpaciju

Š.Marović

15. 11. 2023. u 17:25

VLASNICIMA lokala u Trgovačkoj ulici, koji su počeli da postavljaju stubiće na javnoj parking-površini ispred zgrada u Repiškoj, komunalna milicija naložila je da do večeri obustavi radove i sve vrati u pređašnje stanje. Kako su se oglušili o tu naredbu, po zakonu bi mogla da usledi krivična prijava.

И КОМУНАЛЦИ У ОДБРАНИ ПАРКИНГА: Полиција и Бели у Репишкој покушали да зауставе узурпацију

Privatna arhiva

Stanari Repiške ulice u Žarkovu, tačnije žitelji desetak ulaza sa po osam spratova, imaju velike probleme oko parkinga, pa ih pokušaj uzurpacije vlasnika lokala iz Trgovačke posebno pogađa. Kako je naš list izvestio, prvo su u toku leta nekoliko dana postavljali žardinjere da sebi obezbede prostor, da bi juče pokušali da postave stubiće. Ipak, građani su odmah pozvali policiju, a potom i komunalnu miliciju. "Beli" su usmeno opomenuli ženu koju su zatekli na terenu sa radnicima da prestane sa aktivnostima i do kraja dana sve vrati u prvobitno stanje. Međutim, "ekipa" se oglušila o ovaj usmeni nalog. "Beli" su došli ponovo...

- Uprkos prvom zahtevu komunalaca radovi su posle sat vrmena nastavljeni - ogorčeno priča za naš list svedok dešavanja R. O. - Radnici su počeli da skidaju kocke, kao i da buše rupe u koje bi ugradili stubiće. To je odmah izazvalo negodovanje stanara.

Kako smo juče objavili, zakupci lokala su komšije iz Repiške "obavestili" da se ne parkiraju kod ulaza 7 i 7a stavljajući crvene letke upozorenja na automobile. Radove pravdaju obezbeđenjem prohodnosti ka tri ulaza u lokale sa zadnje strane tržnog centra, koji, inače, ima svoj parking u Trgovačkoj i "leđima" je okrenut Repiškoj ulici. Ukoliko bi svoj naum ispunili, Repiška bi ostala bez devet parking-mesta.

- Žena koja zastupa vlasnike i zakupce u Trgovačkoj 7 i 7a bila je veoma neprijatna prema komunalnom policajcu, ali i prema policiji koja je ovde došla pre komunalca - ističe naša sagovornica. - Počela je da "pada u vatru" i priča da su je stanari napali. Mi, koji možda imamo pravo prečeg korišćenja nikada nismo uzurpirali parking-prostor.

Pošto je ovo javni parking, po zakonu svi imaju pravo da ga koriste, ali niko da ga zagrađuje. Zbog postavljanja lanaca, žardinjera ili stubića, komunalne inspekcije često dobijaju prijave građana.

Samo uz rešenje

FIKSNI saobraćajni stubići ne mogu se postavljati samoinicijativno bez izdatog rešenja, objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za saobraćaj.

- S obzirom na veliki broj zahteva građana, njihovo postavljanje iziskuje značajna finansijska sredstva, kako za postavljanje tako i za kasnije održavanje, te je njihova primena restriktivna i po pravilu se postavljaju u cilju unapređenja stepena bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)