MANAKOVO LETO DO 9.SEPTEMBRA Bogat program u zdanju na uglu Gavrila Principa i Kraljevića Marka

S.V.

29. 08. 2023. u 17:00

ROMANTIČARSKA Savamala i Manakova kuća na uglu Gavrila Principa i Kraljevića Marka oživele su uz bogat pozorišni program, koncerte, filmske projekcije i poetske večeri.

МАНАКОВО ЛЕТО ДО 9.СЕПТЕМБРА Богат програм у здању на углу Гаврила Принципа и Краљевића Марка

foto promo

 U četvrtak od 20.30 časova biće odigrana komedija "Žena moga muža", u režiji Saše Pantića. Petak je rezervisan za "Razglednice iz Grčke", gde će od 20.30 biti prikazan program najnovijih grčkih kratkih igranih filmova, a u subotu od 19 sati igraće se dečja predstava "Ko je u pravu deco", po motivima Ezopovih basni.

Malo kasnije, od 20.30 počinje savamalski koncert, a najpozatije mediteranske kancone izvodiće "MM duo". Zabava se nastavlja u sredu, 6.septembra kada od 20.30 počinje koncert savamalske muzike koju će svirati Žarko Dančuo i orkestar.

U četvrtak od 20.30 rezervisan je za "Teatar na đumruku", gde će glumice Olivera Viktorović i Branka Stojković odigrati predstavu "Ja i ti", po motivima "Šta se dogodilo bejbi Džejn". Poetsko veče posvećeno poeziji Alekse Šantića biće u petak 8.septembra od 20.30, a stihove će govoriti dramski umetnik Nenad Utješinović. Predstava za decu "Lovačke priče" biće u subotu od 19 časova, a od 20.30 sati igrae se interaktivna komedija pozorišta "Prostor", koju režira Draginja Mileusnić. Cena ulaznice je 600 dinara, a karte se mogu kupiti u Manakovoj kući i u Etnografskom muzeju.

Od 10. do 16. septembra 2023. manifestacija se nastavlja programom "Manak u gostima" u Kulturnom centru "Čukarica".

U slučaju kiše programi će, umesto u dvorištu, biti priređeni unutar Manakove kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi