ĐACI U ZMAJEVIM ČAMCIMA: Počeo letnji kamp na Adi Ciganliji "Čukarica 2023"

B.B.

01. 08. 2023. u 12:40

PETODNEVNO druženje u letnjem sportsko-obrazovnom kampu "Čukarica 2023", počelo je juče za prvu grupu osnovaca uzrasta od 10 do 12 godina na "beogradskom moru".

ЂАЦИ У ЗМАЈЕВИМ ЧАМЦИМА: Почео летњи камп на Ади Циганлији Чукарица 2023

Foto: Opština Čukarica

Letnji kamp na Adi Ciganliji već četvrti put organizuje Kancelarija za mlade opštine Čukarica, sa ciljem da mališanima ulepša letnji raspust i pruži im priliku da nauče neke nove veštine i steknu nova prijateljstva. Do 25. avgusta, svakog ponedeljka, grupe će se smenjivati na Adi Ciganliji.

Mališane su u kampu dočekali animatori Udruženja "Moj super raspust", a prva aktivnost u kojoj su imali prilike da se oprobaju je bilo veslanje u zmajevim čamcima. Treneri su ih upoznali sa pravilima ponašanja u čamcu i tehnikom, te su osnovci vrlo brzo napravili prve zaveslaje.

Usledile sportske aktivnosti poput fudbala, basketa i odbojke, prvi plesni koraci u zajedničkoj koreografiji, a do kraja dana su naučili i nove reči grčkog jezika. Osveženje od letnjih vrućina, deca su našla na Savskom jezeru, a kako bi se što bolje povezali sa prirodom, savladali su orijentiring.

U narednim danima, čukarički osnovci će uživati u plesovima, streljaštvu, mačevanju, atletici, trčanju, mini pikadu, igrama "povuci-potegni" i "između dve vatre", ali će i naučiti kako da se snalaze u prirodi, postavljaju šatore, zaklon i osnovne izviđačke tehnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)