DIVLJE SVINJE DOPLIVALE DO BETON HALE I UŠLE U LOKAL: Nesvakidašnja scena na popularnom gradskom šetalištu

S.V.

29. 05. 2023. u 20:08

SUGRAĐANI koji su se prepodne zatekli u Beton hali, prisustvovali su bizarnoj sceni - dve policijske patrole blokirale su prolaz do kafića, kako bi radnici "Veterine" izvukli dve divlje svinje koje su ušle u jedan lokal! Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako ove divlje životinje plivaju u Savi, zatim se penju stepenicama i trče po šetalištu.

ДИВЉЕ СВИЊЕ ДОПЛИВАЛЕ ДО БЕТОН ХАЛЕ И УШЛЕ У ЛОКАЛ: Несвакидашња сцена на популарном градском шеталишту

Foto: Printscreen

Ubrzo su stigli pripadnici MUP koji su zatvorili taj deo, kako svinje ne bi otišle dalje i povredili nekog. Nadležni iz "Veterine" su uz pomoć puške za uspavljivanje savladali divljač, kako bi ih uneli u vozilo i kasnije zbrinuli.

Pretpostavlja se da su divlje svinje pobegle iz svog prirodnog staništa- Velikog ratnog ostrva ili sa leve obale Dunava, zbog vodostaja koji je ovih dana porastao usled čestih padavina.

Pre nekoliko godina, veliki broj ovih životinja pojavio se na Novom Beogradu, bilo ih je i oko garaže na Obilićevom vencu, a jedna je primećena čak i na zvezdari. Direktor JKP "Veterina Beograd" Budimir Grubić tada je rekao da su divlje svinje veoma opasne životinje i da građani, kad ih primete, ne treba prvo da ih fotografišu nego da odmah prijave nadležnima.

- Divlja svinja neće napasti čoveka osim ako sami ne krenete ka njoj, ali se one uoče već na 200, 300 metara i nema potrebe da joj se prilazi - objasnio je Grubić. - Ljudi nisu svesni da rizikuju kada ih slikaju ili snimaju, a mužjaci znaju da budu veoma opasni, pa i ženke naročito ako imaju prasiće. Apelujemo na ljude da se u ovakvim situacijama sklone i pozovu "Veterinu", a naše ekipe će odmah izaći na teren.

Iako su biljojedi, divlje svinje su opasne i za ljude i za domaće životinje. Teške su i do 200 kilograma, odlični su plivači pa neretko preplivaju reku i dođu u urbani deo kako bi našle hranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista