KAKO DA BESKUĆNICI DOBIJU LIČNA DOKUMENTA Novine u Gradu povodom Svetski dan socijalne pravde

S.V.

20. 02. 2023. u 13:43

PRIBAVLjANjE ličnih dokumenata je prvi korak ka ostvarivanju svih ostalih prava iz oblasti socijalne zaštite. Grad Beograd je i na tom polju pionir jer je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite predviđeno da Grad snosi sve troškove koje jedno lice ima kada pokušava da dobije lična dokumenta.

КАКО ДА БЕСКУЋНИЦИ ДОБИЈУ ЛИЧНА ДОКУМЕНТА Новине у Граду поводом Светски дан социјалне правде

Foto Anđela Stevanović Živković

Ovo je, povodom Svetskog dana socijalne pravde izjavila gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić koja se sastala sa ministrom za ljudska i manjinska pitanja Tomislavom Žigmanovim, na tribini "Beskućništvo - rešavanje pitanja ličnih dokumenata na putu ka društvenoj uključenosti",.

beoinfo

 

Ona je rekla da, prema podacima Gradskog centra za socijalni rad, na godišnjem nivou oko 150 građana ostvari pomoć u vidu pribavljanja ličnih dokumenata.

- Posedovanje ličnih dokumenata omogućava ulazak u sisteme socijalne i zdravstvene zaštite i ostvarivanje prava koja imaju i svi ostali građani. Trudimo se da uz pomoć nevladinog sektora informacije o toj mogućnosti proširimo, da ubedimo naše sugrađane da je za njih dobro da poseduju lična dokumenta i da im pomognemo u tom procesu, koji zaista može biti težak - poručila je Aleksandra Čamagić.

Ministar Žigmanov je istakao da, težeći humanom duhu, treba da negujemo dostojanstvo svih građana, obezbeđujući im jednake šanse za napredak i razvoj, a takođe ne zaboravljajući najranjivije i najugroženije društvene grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima