POMOĆ ZA KATANIĆE: U Košutnjaku je juče organizovan humanitarni skup za porodicu sa Čukarice

A. Z. K.

16. 01. 2023. u 07:00

MNOGOBROJNI građani okupili su se juče u Košutnjaku, a svi sa zajedničkom idejom da pomognu petočlanoj porodici Katanić, koja je na Badnji dan ostala bez svog doma kada je u njihovoj kući na Čukarici izbio požar.

ПОМОЋ ЗА КАТАНИЋЕ: У Кошутњаку је јуче организован хуманитарни скуп за породицу са Чукарице

Detalj sa skupa u Košutnjaku, Foto Tanjug

Porodica Katanić se bavi odgajivanjem pasa, pa su se tako juče okupili kinolozi i ljubitelji životinja. Organizatorka ovog humanitarnog skupa Dunja Bačvanski rekla je da je broj ljudi koji se odazvao da pomogne ovoj porodici bio neočekivano veliki.

- Javio se veliki broj ljudi, nismo to očekivali, mislili smo da će biti neko manje okupljanje odgajivača pasa jer tako i poznajemo porodicu Katanić - rekla je organizatorka.

- U požaru su izgubili i četiri odrasla psa i štence. Mi smo jednako vezani za njih jer ih poznajemo upravo sa izložbi pasa i kinoloških skupova.

Dunja Bačvanski, Foto Tanjug

Na ovaj humanitarni skup došli su i mnogobrojni dreseri i vodiči pasa, kinološke sudije i veterinari, koji su zajedno organizovali školicu ring dresure za pse. Posetioci su juče bili u prilici i da se oprobaju i u jahanju konja.

Vojkan Katanić rekao je juče da se nada da će uspeti da prikupe novac i izgrade kuću.

- Nadam se da ćemo ovom akcijom uspeti da prikupimo novac za novi dom. Poslužilo nas je lepo vreme danas i, ljubitelji pasa i konja, hvala što ste došli. Hvala svima što ste odvojili svoje vreme za mene - rekao je Katanić.

Katanići su Božić dočekali bez krova nad glavom. U trenutku izbijanja vatrene stihije, koja je vrlo brzo zahvatila dom ove porodice, u kući je bilo i dvoje dece. Srećom, niko od njih nije povređen. U pomoć su im prvi pritekli porodica i prijatelji, kod kojih su se smestili nakon požara.

ODAZVALI SE I MALI PRIVREDNICI

OSIM ljubitelja pasa i konja, mnogi mali privrednici odazvali su se ovoj humanitarnoj akciji. Posetioci su bili u prilici da pazare vaučere za salon lepote i salon za pse.

Građani su bili u prilici da kupe i poslastice za pse, med, pčelinje proizvode, torte i kolače, a novac je bio namenjen za pomoć porodici Katanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti