ZAPRAŠIVALI KOMARCE, PA IH NAPALI HULIGANI: Nepoznati počinioci nasrnuli na ekipu komunalnog preduzeća "Gradska čistoća"

A. V. V.

29. 08. 2022. u 06:30

RADNICI JKP "Gradska čistoća" ponovo su bili na meti nepoznatih napadača! Naime, kako su u nedelju saopštili iz ovog gradskog preduzeća, u subotu uveče njihovu ekipu, dok je sprovodila tretman suzbijanja komaraca, nekoliko muškaraca je najpre verbalo napalo, a zatim je jedan od njih krenuo da udara po staklu i haubi službenog vozila i tako ga oštetio. Na sreću, niko od radnika ovom prilikom nije bio povređen.

ЗАПРАШИВАЛИ КОМАРЦЕ, ПА ИХ НАПАЛИ ХУЛИГАНИ: Непознати починиоци насрнули на екипу комуналног предузећа Градска чистоћа

Foto Tanjug

- Ekipa koja je sprovodila tretman suzbijanja komaraca je uspela da se skloni sa lica mesta, nakon čega je obaveštena policija koja je načinila zapisnik - ističu u JKP "Gradska čistoća".

- Ovom prilikom skrećemo pažnju da napadi na zaposlene "Gradske čistoće" nisu retkost, već da su oni najčešće meta fizičkih i verbalnih napada nezadovoljnih pojedinaca.

Iz ovog gradskog preduzeća napominju i da je preparat koji njihove ekipe koriste protiv komaraca registovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, zbog čega građani nemaju razloga za strah. Takođe, apeluju na sugrađane da imaju u vidu trud i posvećenosti njihovih zaposlenih, kao i značaj posla koji obavljaju, te da ekipama omoguće nesmetan rad.

Foto Tanjug

Podsetimo, od početka godine dogodila su se četiri napada na radnike "Gradske čistoće" u kome su lakše telesne povrede zadobila dva zaposlena. Kao razloge za incidentne situacije koje se, nažalost, neretko događaju njihovim ekipama, nadležni iz ovog preduzeća navode da je reč o nezadovoljstvu pojedinaca.

- To ostavlja posledice na njih kao i na bilo koga kada bi bio napadnut na svom radnom mestu - istakli su nedavno iz "Čistoće" za naš list.

- Od početka godine zabeležen je i jedan napad na ekipu ekologije, a razlog ovog incidenta bilo je nezadovoljstvo napadača što se obavlja akcija suzbijanja komaraca.

Podizanjem svesti kod građana o važnosti posla koji obavljaju naši zaposleni mogle bi da se spreče ovakve situacije.

POTEZAN I PIŠTOLj

PRETHODNI napad na ekipe JKP "Gradska čistoća" dogodio se sredinom jula, kada je povređen vozač kamiona na Bežanijskoj kosi. Njega je prvo verbalno izvređao nepoznati muškarac, a zatim udario pištoljem po glavi. Incident se dogodio na Surčinskom putu, kada je napadač zaustavio vozilo "Čistoće" i psovao šofera, tvrdeći da ekipa nije ispraznila kontejnere. Vozač je na to rekao da su kontejneri prazni, a bahati sugrađanin je pištoljem nasrnuo na njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!