SMRAD GUŠI I DANJU I NOĆU: I pored čišćenja deponije u Žarkovu, stanari okolnih ulica opet negoduju

A. V. V.

21. 03. 2022. u 07:52

IAKO su veći deo deponije ispod nadvožnjaka u Žarkovu nadležni krajem februara uklonili, stanari koji žive u blizini negoduju jer su čistači ipak izostavili dobar deo nataloženog đubreta.

СМРАД ГУШИ И ДАЊУ И НОЋУ: И поред чишћења депоније у Жаркову, станари околних улица опет негодују

Otpad u Ulici Drage Spasić / Foto Privatna arhiva

Osim toga, revoltirani građani koji žive u ovom delu Čukarice tvrde i da se nesnosan smrad od smeća i fekalija i dalje širi njihovim naseljem i ulazi im u domove. Najviše muka imaju žitelji Ulice Drage Spasić kojima je ova deponija najteže pala jer im je najbliža.

- Otkada su nam poslednji put bili nadležni iz Grada i opštine Čukarica ništa se nije promenilo - kažu za "Novosti" žitelji Drage Spasić. - Deo deponije jesu odneli, ali je s druge strane preostao potez na kome se i dalje nalazi nataloženo đubre. Iako su najavili, ni problem sa smradom nam nisu rešili, i dalje se oseća nesnosan miris od đubreta i fekalija. Ne možemo prozore da otvorimo.

Krajem februara gradski oci su zajedno sa opštinskim čelnicima obišli ovu deponiju i započeli radove na njenom uklanjanju. U okviru poslova najavili su i da će ekipe JVP "Beogradvode" u narednim danima sprovesti cev i izvući sve nelegalne priključke koje će provesti u kolektor čime će se rešiti neprijatnog mirisa. Šta je ukočilo ove planove, kao i da li će biti sprovedeni u nekom narednom periodu zasad se ne zna.

O višedecenijskom problemu stanovnika Žarkova sa deponijom koja se iznova stvara "Novosti" su pisale nekoliko puta. Gomila đubreta smetala je svim stanarima čije se zgrade nalaze u blizini Paripovca, dok su žitelji Drage Spasić imali najviše muka. Iako su nadležne ekipe, gradske i opštinske, nebrojano puta čistile potez oko Paripovca gomila smeća se ubrzo ponovo pravila. Deponiju su iznova stvarale romske porodica koje žive u blizini i bave se sakupljanjem sekundarnih sirovina.

A kako je nadvožnjak u Trgovačkoj ulici koji spaja stanovnike Belih voda i Žarkova prometan, ni pešacima koji svakodnevno prolaze preko ovog mosta kretanje nije bilo ugodno jer se nesnosan smrad osećao duž čitavog nadvožnjaka.

RASELjAVANjE NEKOLIKO PORODICA

KAKO su ranije za naš list istakli u opštini Čukarica, trajno rešenje da se stane na put stvaranju deponije u ovom delu prestonice jeste u raseljavanju nekoliko porodica, od kojih je samo jedna, prema njihovim podacima, ima prebivalište u Beogradu. Međutim, nadležnost za njihovu selidbu nije bila u opštinskim rukama, već Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije