UKLONJENE DIVLJE DEPONIJE: Organizovana akcija čišćenja nagomilanog otpada na Čukarici

G. N.

18. 03. 2022. u 16:25

NA inicijativu GO Čukarica, a u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda i JKP "Gradska čistoća", sprovedena je akcija uklanjanja divljih deponija na nekoliko lokacija na teritoriji opštine.

УКЛОЊЕНЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ: Организована акција чишћења нагомиланог отпада на Чукарици

GO Čukarica

Nagomilani otpad koji su nesavesni građani odlagali u proteklom zimskom periodu očišćen je sa ugla ulica Endija Vorhola i Savske magistrale, u Avalskoj ulici u Železniku do Ibarske magistrale, u Galipoljskoj ulici, kao sa Ibarskog puta posle isključenja sa Labudovog brda. Tokom ove akcije odneseno je 300 metara kubika smeća.

- Moramo da podignemo svest građana da se odgovornije ponašaju prema životnoj sredini, jer nije rešenje da svake godine iznova pravimo deponije i onda trošimo resurse na njihovo uklanjanje - istakao je član Opštinskog veća Aleksandar Blagojević podsećajući da su nedavno ekipe JKP "Gradska čistoća" uklonile oko 150 metara kubnih smeća sa deponije koja je iznova stvorena u potoku Paripovac u Žarkovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)