ZAVRŠEN KONKURS ZA IME BRZIH VOZOVA SRBIJE: Pobedniku nagrada od 1 000 000 dinara!

Novosti online

02. 03. 2022. u 14:32

KONKURS „Srbija Voza“ za izbor imena i vizuelnog identiteta brzih vozova Srbije pod nazivom ,,Pusti inspiraciju da te vozi“ zatvoren je 21. februara, a na adresu organizatora stiglo je ukupno 3.481 prijava.

ЗАВРШЕН КОНКУРС ЗА ИМЕ БРЗИХ ВОЗОВА СРБИЈЕ: Победнику награда од 1 000 000 динара!

Foto: Ministarstvo

Iznenađeni smo ogromnim interesovanjem naših građana i zahvaljujemo svima koji su učestvovali. Mnogi su pokazali veliki talenat, inventivnost i originalnost, što je dokaz da je Srbija danas zemlja sa velikim kreativnim potencijalom - poručuju organizatori.

Pravo učešća imali su građani Srbije i pravna lica registrovana u našoj zemlji, a stručni žiri uzeo je u razmatranje sva rešenja koja ispunjavaju uslove konkursa.

promo

 

Neki od ključnih kriterijuma bili su da logo i ime ilustruju vrednosti brzih vozova (brzina, jedinstvenost, originalnost, savremenost), kao i da ime mora biti integrisano u logotip. Rešenje je trebalo da sadrži logo sa nazivom u vektorskom formatu u pdf-u, kao jednobojnu varijantu i u negativu. Uz naziv brzog voza, potrebna je bila i specifikacija tipografije, kao i šifre korišćenih boja. Rešenje je moralo biti originalno delo autora i nije smelo sadržavati delove drugog autorskog dela. Nepotpune i neodgovarajuće prijave nisu uzete u obzir.

Ko će pobediti na konkursu i osvojiti nagradu od 1.000.000 dinara saznaćemo 4. marta.

Pobedničko ime i logo krasiće sve brze vozove Srbije, od kojih će prvi biti u komercijalnoj upotrebi na relaciji Beograd – Novi Sad.

BONUS VIDEO: PRVI VOZ KREĆE 15. MARTA: Vožnja do Srpske Atine trajaće pola sata

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)