TRAŽE VRTIĆ I ŠKOLU: Žitelji naselja "Stepa" okupili se sa zahtevima čije rešenje dugo čekaju

S. V.

19. 12. 2021. u 06:47

ŽITELjI voždovačkog naselja Stepa Stepanović održali su u subotu mirni protest kako bi skrenuli pažnju nadležnima na probleme koji ih muče. Kako su rekli, u ovom delu Voždovca neophodni su još jedan vrtić i škola, kao i to da naselje pređe ubuduće u nadležnost Grada, a ne Republike.

ТРАЖЕ ВРТИЋ И ШКОЛУ: Житељи насеља Степа окупили се са захтевима чије решење дуго чекају

Okupljeni građani na jučerašnjem protestu / Foto D. Milovanović

Pod sloganom "Za decu Stepe", oko stotinu roditelja i njihovih mališana bilo je u subotu na fudbalskom igralištu u ovom naselju. Poručili su da moraju biti složni i istakli da je komunikacija sa nadležnima kojima su se obraćali, gotovo nemoguća.

- Nama su, prilikom kupovine stanova, obećali da će ovo naselje dobiti kompletnu infrastrukturu i sve neophodne ustanove - rekao je Pavle Knežević, predsednik Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović. - Krajem septembra dostavili smo dopise Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu za izgradnju drugog vrtića, druge škole ili dodatnog objekta postojeće osmoletke. Istog dana, poslali smo zahteve Gradu i Republičkoj direkciji za imovinu kako bismo im ukazali na činjenicu da naselje i dalje nije u nadležnosti Grada. Ništa još nismo dobili. I svi raniji odgovori koje smo pre dobijali od nadležnih bili su šturi i nisu vodili rešenju.

Žitelji Stepe saglasni su da je tamošnji jedini vrtić za 270 mališana nedovoljan za veliki broj dece koja žive ovde, a kapaciteti osnovne škole "Danilo Kiš" odavno su popunjeni.

- Primera radi, samo ove godine ima 60 odeljenja, 24 učionice i osam kabineta. Tek sledi upis generacija sa znatno većim brojem dece, te je neophodno odmah početi sa rešavanjem ovog problema. Decu koja nisu dobila mesto u ovom obdaništu roditelji moraju da vode u druge delove opštine, čuvaju ih bake ili dadilje, što mora da se plati. Nadamo se da će nadležni imati sluha za naše probleme, inače ćemo morati da preduzmemo dalje korake, u zakonskim okvirima, kako bi naši zahtevi bili ispunjeni.

NISU HTELI CRKVU

PRE nekoliko godina, stanari ovog voždovačkog naselja bili su protiv izgradnje crkve brvnare na parceli koja je bila predviđena za dom zdravlja i komercijalne sadržaje. Organizovali su mirne šetnje, petnaestominutne blokade lokalnih ulica, a crkva u ovom delu Voždovca do danas nije izgrađena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)