IZNENADNA POSETA: Lisica prošetala naseljem Stepa Stepanović i Dedinjem (VIDEO)

J.D.

27. 10. 2021. u 15:31

STANARE naselja Stepa Stepanović prošle noći iznenadila je jedna neočekivana poseta. Naime, kroz park ovog voždivačkog naselja prošetala je lisica, koja se sudeći prema snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama uopšte ne plaši ljudi. A pre samo nekoliko dana, lisicu su primetili i stanovnici na Dedinju.

ИЗНЕНАДНА ПОСЕТА: Лисица прошетала насељем Степа Степановић и Дедињем (ВИДЕО)

Privatna arhiva

Međutim, nadležni iz "Veterine Beograd" ističu da nisu dobili nijednu prijavu sugrađana sa ove dve lokacije, kao i da nema mesta panici, jer se redovno iz vazduha obavlja vakcinacija protiv besnila.

- Pre nešto više od deset dana dobili smo prijavu sugrađana da je primećena lisica i na Adi Ciganliji, međutim tu je granično područje i u blizini se nalazi šuma, te nije ništa neobično ukoliko poneka lisica prošeta Adom - objašnjavaju iz "Veterine". - Lisice su zakonom zaštiće vrsta, zato ukoliko sugrađani ponovo primete lisicu ili neku drugu životinju, sve što treba da učine jeste da pozovu "Veterinu Beograd".

Dežurne ekipe će odmah po pozivu izaći na teren i postaviti zamku, a potom je vrati u njeno prirodno stanište, što je uobičajena procedura u ovakvim situacijama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave