JAČANJE SARADNJE BEOGRADA I BANJALUKE: U Starom dvoru sastanak Radojičića i Stanivukovića

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 12. 2021. u 16:52

GADONAČELNICI Beograda i Banjaluke Zoran Radojičić i Draško Stanivuković potpisali su danas u Starom dvoru sporazum koji će doprineti proširenju i jačanju saradnje između glavnih gradova Srbije i Republike Srpske. 

ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ БЕОГРАДА И БАЊАЛУКЕ: У Старом двору састанак Радојичића и Станивуковића

Beoinfo

- Ovaj sporazum će omogućiti realizaciju naših ranijih dogovora - ističe Radojičić. - Gradonačelnik Stanivuković i ja smo se prilikom našeg prvog susreta na Savindan 2021. godine saglasili oko nužnosti jačanja saradnje između srpskog naroda. Podrška Srbije Banjaluci će se realizovati kroz tri konkretna projekta, koji će se direktno odraziti na unapređenje kvaliteta života. Naime, radi se o projektima izgradnje osnovne škole u banjalučkom naselju Ada, stadiona s profesionalnom atletskom stazom u naselju Lauš i izgradnji gradskog parka.

Prvi čovek Banjaluke je ovim povodom iskazao svoju zahvalnosti Srbiji i njenom narodu na velikoj podršci koju im pružaju. Dodao je da im ova podrška još više znači kada se ima u vidu koliko je truda uloženo na različitim nivoima kako bi se Banjaluka dodatno razvijala i osnažila.

- Posebno me raduje što se ova tri projekta direktno tiču mladih ljudi i zdravog života - kaže on. - To je samo prva faza naše saradnje. Uveren sam da ćemo u budućnosti dati svoj doprinos brojnim značajnim projektima koji će još više približiti Beograd i Banjaluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju