PROTIV ĐAKA PIROMANA DISCIPLINSKI POSTUPAK: Epilog požara u novobeogradskoj osnovnoj školi - palili maramicu natopljenu alkoholom!

B. B.

03. 12. 2021. u 07:40

PROTIV nekoliko učenika osmog razreda Osnovne škole "Branko Radičević", koji su pre dva dana izazvali požar u muškoj svlačionici škole, biće pokrenut disciplinski postupak.

ПРОТИВ ЂАКА ПИРОМАНА ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПАК: Епилог пожара у новобеоградској основној школи - палили марамицу натопљену алкохолом!

Slavko Gak i Suzana Lipić, Foto Novosti

Paralelno sa ovom merom škole, istragu o incidentu vodi i policija - izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

On je juče obišao ovu novobeogradsku školu u kojoj je delimično izgorela jedna prostorija o čemu se očekuje izveštaj vatrogasaca i gde srećom nije bilo povređenih.

- Samo brzom reakcijom zaposlenih koji su brzo po izbijanju ugasili požar izbegnuta je tragedija i to je zaista najvažnije - rekao je Gak.

- Međutim, ono što je poražavajuće za nas kao društvo, ali i za roditelje jeste činjenica da prve indicije, a nakon razgovora sa decom, ukazuju na to da je uzrok požara dečja igra ili čak izazov sa društvenih mreža.

Izgorela svlačionica, Foto Novosti

Direktorka škole Suzana Lipić istakla je da se i dalje vode razgovori sa svom decom koja su tog dana bila prisutna u muškoj svlačionici, ali da je u slučaj uključena i policija budući da se radi o starijim maloletnicima od 14 godina.

- Iz dosadašnjih razgovora smo saznali da su dečaci palili maramicu natopljenu alkoholom, ali će istraga svih nadležnih institucija utvrditi kako se sve zaista i dogodilo. Štetu ćemo sanirati i ona nije mala - rekla je Lipićeva.

Foto Z. Jovanović

Incident se dogodio u utorak posle šestog časa, u pauzi između prve i druge smene. Na sreću, deca koja su se zatekla u školi su bila u dvorištu. Osim ukora, disciplinska komisija može doneti odluku da se đaci premesete u drugu školu. Osmoletku "Branko Radičević" pohađa oko 1.400 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)