PATRIOTSKI TONOVI U BEOGRADU: Srpska muzika ispred murala - mladi pevaju i čuvaju lik generala

Novosti online

10. 11. 2021. u 20:39

GRAĐANI, pretežno mladi, okupili su se ponovo ispred murala generalu Ratku Mladiću želeći da pozovu sve da zaštite mural.

ПАТРИОТСКИ ТОНОВИ У БЕОГРАДУ: Српска музика испред мурала - млади певају и чувају лик генерала

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Večeras nema policije, ali ni aktivista koji se zalažu da se prekreči mural srpskom generalu oslikan na stambenoj zgradi.

Okupljeni mirno stoje, puštaju muziku, pevaju i skandiraju.

Podsećamo, nakon što je Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, polio kantu belog kreča preko murala Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, grupa mladih se okupila i počela sa čišćenjem murala.

Reakcije na tzv. "antifašiste"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je policija sinoć štitila građane od međusobnog sukoba i da nije čuvala mural.

Istoričar prof. dr Srđa Trifković rekao je da oni koji napadaju mural generala Mladića eksploatišu mrtve u svrhu sopstvene političke promocije.

- Za aktere tužnih scena u Beogradu srebreničke žrtve su samo puko sredstvo samopromocije i lečenja sopstvenih bolesnih frustracija - rekao je profesor Trifković.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj osudio je danas uništenje murala generalu Ratku Mladiću.

- Ratko Mladić je veliki junak srpskog naroda i mi sa ponosom iscrtavamo njegove murale. Osuđen je od strane najvećih srpskih neprijatelja za nedokazanu krivicu i od tribunala koji je apsolutno nelegalno formiran - izjavio je Šešelj.

BONUS VIDEO - SKANDIRANjE GENERALU RATKU MLADIĆU: Aidini gađaju jajima ljude, nacionalisti pevaju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!