SRĐA TRIFKOVIĆ O NAPADAČIMA NA MURAL RATKU MLADIĆU: Dostojni su prezira, odrađuju posao za strane donacije

Novosti online

10. 11. 2021. u 17:12

ISTORIČAR prof. dr Srđa Trifković kaže da se stiče utisak da akteri nemilih scena u Beogradu koji napadaju mural generalu Ratku Mladiću nemaju istinski žar srca svoga u tome što rade, već više deluje da odrađuju posao kojim mogu da pravdaju zahteve za obnavljanjem finansiranja nekog njihovog novog projekta.

СРЂА ТРИФКОВИЋ О НАПАДАЧИМА НА МУРАЛ РАТКУ МЛАДИЋУ: Достојни су презира, одрађују посао за стране донације

Foto: Printskrin Hepi TV

- Nema odvratnijeg teatra od onog koji eksploatiše mrtve u svrhu sopstvene političke promocije. Za aktere tužnih scena u Beogradu srebreničke žrtve su samo puko sredstvo samopromocije i lečenja sopstvenih bolesnih frustracija. Genocid je termin koji ima svoju jasnu pravnu, forenzičku i moralnu težinu još od vremena kada je nastao 1944. godine. Eksploatatori haške konstrukcije "srebrenički genocid" i podržavaoci te konstrukcije obezvredili su i sam termin i žrtve ratnog zločina koji se jeste desio, ali koji nema ni težinu, ni karakter onoga što je u Hagu presuđeno. Eksploatisati taj mit na srpskoj političkoj sceni u cilju pravdanja skoro presušelih stranih donacija za pokušaj razornog delovanja na srpskoj javnoj i kulturnoj sceni dostojno je prezira. Ne treba im davati preveliku pažnju jer niti je zaslužuju, niti im treba činiti to zadovoljstvo - rekao je Srđa Trifković.

Profesor smatra da domaći "antifa demonstranti" nisu ni prineti američkim "antifama".

- Kada pokušaju da zapevaju partizanske pesme to zvuči više kao da prisustvujemo balu vampira iz brozovskih vremena - izjavio je profesor Trifković.

Srđa Trifković je objasnio da su akteri nemilih scena u SAD bili podvrgnuti višedecenijskoj indoktrinaciji kroz državni obrazovni sistem, a što u Srbiji još nije slučaj.

- Nažalost, ima ih koji bi voleli da sličan sistem zavedu u Srbiji. U celini, imajući u vidu resurse i novac potrošen na "prevaspitavanje Srba", srpska se nacija u celini još dobro drži - rekao je profesor.

BONUS VIDEO - SKANDIRANjE GENERALU RATKU MLADIĆU: Aidini gađaju jajima ljude, nacionalisti pevaju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024