ŠEŠELJ PRAVO U METU: Ratko Mladić je veliki junak srpskog naroda i mi sa ponosom iscrtavamo njegove murale

Novosti online

10. 11. 2021. u 18:16

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj osudio je danas uništenje murala generalu Ratku Mladiću.

ШЕШЕЉ ПРАВО У МЕТУ: Ратко Младић је велики јунак српског народа и ми са поносом исцртавамо његове мурале

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Ipak, lider radikala ne smatra da tzv. "antifa" organizacije treba zabraniti, ali ukazuje na to da u Srbiji ima organizacija koje su izrazito antisrpskog karaktera.

- Ja lično nisam pristalica zabrane organizacija, ali sam pristalica strogog kažnjavanja svakog takvog ispada. Na primer, ovaj koji je danas prkosno krečom posuo mural generalu Mladiću trebalo bi da od sudije za prekšraje dobije primerenu kaznu. Zabrana organizacija nema nekog velikog efekta. Kod nas još nismo stigli do terorizma, ali ima organizacija koje su izrazito antisrpskog karaktera, sve bezobraznije i drskije nastupaju i ja bih počinioce konkretnih ispada kažnjavao - rekao je Šešelj.

Lider radikala podseća na veliku ulogu koju je u odbrani Srba imao general Ratko Mladić, ali i na činjenicu da je general osuđen od strane tribunala koji je osnovan na nelegalan način.

- Ratko Mladić je veliki junak srpskog naroda i mi sa ponosom iscrtavamo njegove murale. Osuđen je od strane najvećih srpskih neprijatelja za nedokazanu krivicu i od tribunala koji je apsolutno nelegalno formiran - izjavio je Vojislav Šešelj.

Potpredsednik SRS Vjerica Radeta oglasila se sinoć na društvenim mrežama u znak podrške mladima u Srbiji koji su odlučni da pokrenu akciju crtanja murala generalu Mladiću širom Srbije.

- Akcija crtanja murala generala Mladića diljem Srbije. Bravo Srbadijo, srećno - napisala je Radeta.

Podsećamo, grupa mladih je krpama, vodom i detrdžentom skinula belu farbu koja je bačena na mural generalu Ratku Mladiću.

(Alo)

BONUS VIDEO - SKANDIRANjE GENERALU RATKU MLADIĆU: Aidini gađaju jajima ljude, nacionalisti pevaju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)