MESTO ZA ŠUT, PA USELJENJE: Do septembra biće donet pravilnik o greađevinskom otpadu

M. S.

18. 06. 2021. u 16:25

UPOTREBNU dozvolu investitor od septembra neće moći da dobije ukoliko ne dostavi "papir" o kretanju građevinskog otpada.

МЕСТО ЗА ШУТ, ПА УСЕЉЕЊЕ: До септембра биће донет правилник о греађевинском отпаду

Foto I. Marinković

Grad Beograd očekuje da u tom roku Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture izmeni pravilnik kojim će biti omogućeno da se zna adresa na kojoj je šut završio. Ukoliko investitor nadležnim službama ne omogući uvid u dokumentaciju, zgrada neće biti useljiva.

Prema rečima nadležnih u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, sada su sve oči uprte u nadležno ministarstvo kako bi se dugogodišnji problem rešio.

- Koji će tačan rok biti u kome će se izmeniti propisi koji će nam omogućiti strožu kontrolu, ne možemo da preciziramo, ali očekujemo da Ministarstvo to završi za tri meseca. Od 2019. godine pokušavamo da uredimo ovu oblast i nadamo se da će izmenom ovog pravilnika o izdvanju dozvola, to biti rešeno - kažu nadležni u sekretarijatu.

PODACI O PRERADI

KAKO je ranije istakao gradski urbanista Marko Stojčić, dokument, inače, jedan u nizu, od onih koje investitor treba da pribavi kako bi dobio upotrebnu dozvolu, sadržaće lokacije kretanja šuta od trenutka kada je kamionom izašao sa gradilišta. Na tom papiru pisaće da li je otpad prerađen ili nije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)