VAKCINACIJA NA TERENU: Autobus za imunizaciju danas na Batajničkoj pijaci i kod TC „Zemun park”

Novosti online

12. 06. 2021. u 10:04

SEKRETARKA za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je za TV Pink da je mobilni punkt za vakcinaciju, autobus, danas do 12 sati postavljen na Batajničkoj pijaci, a od 15 sati će se nalaziti kod TC „Zemun park”. Na ovom punktu građani mogu da prime fajzer ili sinofarm vakcinu.

ВАКЦИНАЦИЈА НА ТЕРЕНУ: Аутобус за имунизацију данас на Батајничкој пијаци и код ТЦ „Земун парк”

Foto: Grad Beograd

– Svakodnevno smo na terenu da bismo građanima omogućili da im vakcine u svakom trenutku budu dostupne. Kada je u pitanju vakcinacija u populaciji od 18 do 30 godina u Beogradu je vakcinisano oko 22 odsto sugrađana, što je jedan od najviših proseka u Srbiji, ali nije dovoljno. Zato i apleujemo na mlade i zato smo i pokrenuli veliku kampanju za vakcinaciju ove populacije jer nam je važno da se mladi vakcinišu – istakla je sekretarka Stanisavljević.

Prema njenim rečima, Beograd i Srbija imaju odlične rezultate i zato zahvaljujemo našim najstarijim sugrađanima, penzionerima, koji su pokazali najveću odgovornost i disciplinu.

Foto: Grad Beograd

– U Beogradu je vakcinisano više od 80 procenata u populaciji preko 65 godina. Zato je potrebno da se mladi vakcinišu kako bi čuvali imunitet starijima. Moramo da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i saradnju. U uzrastu od 18 do 49 godina rezultat je 37 odsto i po tome i vidimo da nam je potrebno da se što više mladih, radno sposobnog stanovništva vakciniše, a kako bismo pobedili pandemiju, imali mirno leto i vratili se pređašnjem načinu života – naglasila je Nataša Stanisavljević.

Trebalo bi da budemo ponosni na to što u Beogradu i Srbiji vakcinacija traje od januara, kazala je ona i dodala da vakcina ima dovoljno.

– Ni u jednom trenutku nije nestalo vakcina, one su obezbeđene na vreme, zahvaljjujuću predsedniku Aleksandru Vučiću. Građani treba da iskoriste ovu mogućnost, jer mogu da biraju vakcinu i da se imunizuju – zaključila je sekretarka Nataša Stanisavljević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)