Korona UBIJA turizam u Srbiji: OTKAZANO 80 odsto aranžmana za februar i mart

Tanjug

10. 03. 2020. u 10:27

Корона УБИЈА туризам у Србији: ОТКАЗАНО 80 одсто аранжмана за фебруар и март

Foto: P. Mitić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je zbog globalne situacije sa korona virusom već 80 odsto turističkih aranžmana za februar i mart otkazano
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je zbog globalne situacije sa korona virusom već 80 odsto turističkih aranžmana za februar i mart otkazano, navodeći da će se o konačnoj šteti u turizmu govoriti u narednih nekoliko dana kada se bude videli hoće li se takav trend nastaviti.


Ljajić je kazao da je primećen manji broj turista iz Kine, ali i iz drugih zemalja.


"Plašimo se da će naša hotelijerska industrija u Beogradu i šire pretrpeti veliku štetu. Do juče nismo imali otkazivanje aranžmana za drugu polovinu aprila, a u pojedinim hotelima se otkazuju aranžmani i za maj. O konačnoj šteti ćemo govoriti narednih dana. Ako se to nastavi šteta će zaista biti velika", rekao je Ljajić za Prvu televiziju.


Pročitajte još: Korona stopirala još jednu manifestaciju: OTKAZAN Međunarodni sajam turizma u Berlinu


Prema njegovim rečima, najnovije procene Svetske turističke organizacije govore o smanjenju mejdunarodnih turističkih putovanja za čak jedan do tri odsto.


"To će sve zavisiti od dužine trajanja ove epidemije. Ukoliko se ne smiruje, onda će ti gubici biti značajno veći, a to će se odraziti i na naš turistički promet i devizni priliv", rekao je Ljajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Goran ali ne Bot

11.03.2020. 03:17

Korona gospodo ubija Ljude. A vi mislite o novcu. Zato i jesmo tu gde smo. Bas vas briga za ljude jedino novac gledate. A sutra kada ne dao bog doživimo sudbinu Vuhana ili Venecije ko će biti kriv? Opozicija? Stranci? Ne bićete vi krivi jer niste hteli da zaštitite narod i državu na vreme.