U Srbiji sve više turskih turista

Z. G.

10. 10. 2019. u 14:50

У Србији све више турских туриста

Sa poslovnog susreta turoperatora u „Šeratonu“Foto: Pres služba Grada NS

Turoperatori iz Turske i Srbije u novosadskom „Šeratonu“

U PRVIH osam meseci ove godine Turci su bili četvrti po broju ostvarenih noćenja inostranih turista u Srbiji, istaknuto je na poslovnom susretu „NOVI SAD WORKSHOP 2019-Welcome Turkey“, koji je u novosadskom Hotelu „Šeraton“ okupio 42 turoperatora, predstavnika turističke privrede Turske i 35 turističkih agencija iz Srbije.

U poslednjih šest godina svake je zabeležen dvocifreni procentualni rast dolazaka i noćenja, rečeno je na skupu na kojem su predstavljene ponude Novog Sada i cele Srbije učesnicima iz Turske i razmatrano uspostavljanje buduće saradnje.

Učesnici su se saglasni da je to okupljanje izuzetna prilika za predstavljanje Srbije i Novog Sada kao interesantnih destinacija gostima iz Turske.

Pročitajte još - U Beogradu najviše turista iz Turske

- Ovo je veoma važan događaj u promociji Novog Sada kao turističke destinacije i prilika da predstavnici naših turističkih agencija sa svojim kolegama iz Turske dogovore neke nove poslove – istakao je Milorad Radojević, član Gradskog veća.

O Novom Sadu se, kako je dodao, više ne priča kao o turističkom potencijalu nego kao o značajnoj turističkoj destinaciji.

- Turizam je veoma bitan u budžetu Novog Sada a ovaj forum je prilika da se to još više unapredi – naglasio je Radojević.

Prisutnima su se obratili i savetnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vesna Antić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević i Mehmet Alagoz, generalni menadžer predstavništva Turkish Airlines kompanije u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milorad

15.10.2019. 03:43

"Krem de la krem", kao i : politika, televizija, sudstvo, policija itd. Cirkus.