“Putari“ zasukali rukave: Sanacija posledica bujičnih poplava u kraljevačkom kraju

Novosti Online / G.Ćirović

petak, 03. 07. 2020. u 12:21

“Путари“ засукали рукаве: Санација последица бујичних поплава у краљевачком крају

Foto: G.Šljivić

Iako se još očekuje procena stručnih komisija o šteti na saobraćajnoj infrastrukturi, nezvanični podaci govore da je ona približna onoj koju je poplava pričinila prošle godine
KRALjEVO – Kako bi u što kraćem roku sanirali posledice nedavnih bujičnih poplava u kraljevačkom kraju i uspostavili saobraćajnu komunikaciju sa selima na ruralnom području u kojima je teško oštećena putna infrastruktura, radnici ovdašnjeg JKP „Putevi“ ovih dana obavljaju intervencije na desetak najkritičnijih lokacija.

- Pošto se nepogoda smirila, tamo gde je bilo urgentno mi smo odmah reagovali. Ovih dana naše ekipe su na području Gokčanice, Mlanče, Gledića, Bresnika, Propljenice, Trgovišta, Cerja i Polumira gde radimo na osposobljavanju lokalnih puteva kako pojedina domaćinstva ne bi ostala odsečena – kaže Mirko Vuković, direktor kraljevačkih „Puteva“.


Iako se još očekuje procena stručnih komisija o šteti na saobraćajnoj infrastrukturi, nezvanični podaci govore da je ona približna onoj koju je poplava pričinila prošle godine, odnosno oko 400 miliona dinara.


- Razlikuju se samo lokacije. Prošle godine najveća šteta je bila oko samog grada, a sada je u brdsko-planinskim područjima – dodaje Vuković. - Ukoliko sve bude kako treba, nadam se da ćemo za najviše deset dana uspostaviti kakvu-takvu putnu komunikaciju, a za detaljnu sanaciju videćemo kakve će odluke biti i republičkog i gradskog Kriznog štaba.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije