Nagrade mladima umesto proslave: Najbolji studenti iz Priboja dobili po po 120.000 dinara

A. ROVČANIN

06. 02. 2020. u 06:00

Lokalna samouprava u Priboju kao svoj Dan obeležava datum kada se grad na Limu prvi put pominje u Povelji kralja Fridriha Trećeg

Награде младима уместо прославе: Најбољи студенти из Прибоја добили по по 120.000 динара

NAGRAĐENI Najuspešniji akademci iz Priboja Foto: A.Rovčanin

KAO i minulih šest godina, otkad se 2. februar obeležava kao Dan opštine, lokalna samouprava u Priboju tim povodom nije organizovala svečanost, već je sredstva opredeljena za tu namenu preusmerila za nagrade najboljim studentima.

- Ova pomoć mi izuzetno mnogo znači, jer je dokaz da se znanje i dalje priznaje kao vrednost. Uz potvrdu da sam na dobrom putu, dobila sam i podsticaj da se još više trudim jer je moj Priboj pokazao da mu je stalo do mladih, kojima ubrzano stvara uslove za život, gotovo jednake onima u prestonici - kaže student četvrte godine Filozofskog fakulteta u Beogradu Sonja Mijatović.

Inače, uslove ovogodišnjeg konkursa je ispunilo 14 akademaca sa prosekom ocena u rasponu od 9,08 do 9,83, koji visokoškolsko obrazovanje stiču na Medicinskom, Ekonomskom, Pravnom, Mašinskom, Filozofskom, Prirodno-matematičkom i Fakultetu tehničkih nauka u Beogradu, te u Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku. Svi su nagrađeni sa po 120.000 dinara, a prijem za najuspešnije studente je upriličen u renoviranoj Kući Jevđevića.

- Vi ste budućnost ovog društva i ova novčana nagrada je samo mali znak pažnje. Priboj je grad na tromeđi, a želimo da budemo i mesto u koje će se ovdašnji diplomci vraćati da znanje upotrebe za dobrobit zavičaja. Ulaganje u znanje nije trošak, pa ćemo nastaviti da pomažemo pribojsku omladinu - naglasio je predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović.


Sonja Mijatović


SEĆANJE NA 1448.

LOKALNA samouprava u Priboju kao svoj Dan obeležava datum kada se grad na Limu prvi put pominje u Povelji kralja Fridriha Trećeg, izdatoj 20. januara 1448. po julijanskom, odnosno 2. februara po gregorijanskom kalendaru.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije