ZAMENIK predsednika Opštine u Negotinu Merlina Selenić je iz "ličnih razloga" podnela ostavku koja se već našla u skupštinskoj proceduri.

Shodno propisima, neophodno je da ovakvu odluku usvoje i ovdašnji odbornici, a prva prilika za to će biti 30. decembra, za kada je predsednik Skupštine opštine mr Milan Uruković zakazao zasedanje lokalnog parlamenta. Iako se odlučivanje o ostavci Merline Selenić nije našlo u predlogu dnevnog reda, veruje se da će ipak biti uvršteno kao tema - dopunom.

Inače, o odlasku zamenika predsednika Opštine u Negotinu se već dugo spekuliše, ali dosad niko nije želeo da obelodani šta joj se to, konkretno, zamera. U nekim lokalnim političkim krugovima se nagađa da to ima veze i sa smenama koje je uoči sednice Glavnog odbora SNS, zakazane za 29. decembar, nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte još - VUČIĆEVA ČISTKA U SNS: Ostaće samo 1 ministar od sadašnjih

Merlina Selenić je, podsetimo, na mesto zamenika predsednika Opštine izabrana 2018, nepunih mesec dana posle prevremenih lokalnih izbora koje je omogućila ostavka i sada aktuelnog čelnika lokalne samouprave Vladimira Veličkovića. Prethodno je, u prvom sazivu Veličkovićeve negotinske vlade osam meseci obavljala funkciju pomoćnika predsednika Opštine zaduženog za socijalna pitanja, nacionalne manjine i razvoj mesnih zajednica. Kada je Veličković podneo ostavku, imenovana je za člana Privremenog organa Opštine u Negotinu, a potom i za zamenika predsednika.