VUČIĆEVA ČISTKA U SNS: Ostaće samo 1 ministar od sadašnjih

D. MILINKOVIĆ

03. 09. 2019. u 08:30

ВУЧИЋЕВА ЧИСТКА У СНС: Остаће само 1 министар од садашњих

Vučić članovima svoje stranke saopštio strategiju pred izbore Foto Tanjug

Skoro niko od aktuelnih predstavnika naprednjaka u Nemanjinoj 11 neće dobiti fotelje u budućoj Vladi. Kvote za koalicione partnere manje za 30 odsto. U vrhu liste SNS 30 mladih

OD aktuelnih ministara iz redova naprednjaka, u budućoj vladi, ukoliko je bude činila SNS, ostaće najverovatnije samo jedan - saznaju "Novosti".

Ovo je samo deo velikih kadrovskih rezova koji se spremaju u redovima naprednjaka, a koje je i njihov lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio na sednici Glavnog odbora stranke, održanoj u nedelju. On je otvoreno stranačkim saborcima rekao da želi da ukaže šansu mlađim kadrovima i na tome će, očigledno, istrajati.

Kadrovi SNS trenutno u Vladi drže 12 resora: Nebojša Stefanović (MUP), Zorana Mihajlović (građevinarstvo i saobraćaj), Siniša Mali (finansije), Goran Knežević (privreda), Branislav Nedimović (poljoprivreda), Nela Kuburović (pravda), Jadranka Joksimović (evropske integracije), Mladen Šarčević (prosveta), Zlatibor Lončar (zdravstvo), Zoran Đorđević (rad i socijalna pitanja), Vanja Udovičić (sport) i Vladan Vukosavljević (kultura).

PROČITAJTE JOŠ - Vučić: Vi, stranci dobrodošli ste, a da srušite Srbiju, da vlada onaj koji nema narodno poverenje - sikter (VIDEO)

Kako sada stvari stoje, neće biti "pošteđeni" ni koalicioni partneri SNS, koji su pod "skutima" naprednjaka izašli na izbore 2016. Vučić je na sednici GO poručio da će na izbornoj listi koju njegova stranka bude predvodila na predstojećem glasanju, biti više mesta za kandidate iz SNS, dok će njihovi partneri dobiti manje nego dosad.

Naime, Vučić je na prošlim izborima bio više nego darežljiv, pa su tako SDPS, PUPS i Srpska narodna partija dobili po jedan resor: Rasim Ljajić (trgovina), Milan Krkobabić (bez portfelja zadužen za regionalni razvoj) i Nenad Popović (bez portfelja, zadužen za inovacije).

PROČITAJTE JOŠ - JASNA PORUKA SA GLAVNOG ODBORA NAPREDNjAKA: Zamenićemo i ministre i poslanike

Ljajić je dobio deset poslanika, a Krkobabićev PUPS devet, što im je omogućilo da formiraju i zasebne poslaničke klubove. Srpski pokret obnove i Pokret socijalista Aleksandra Vulina dobili su po tri poslanička mesta, a Pokret Snaga Srbije Dragomira Karića - dva.

Foto N.Fifić

Po nekim informacijama, kvote za partnere na izbornoj listi sada bi mogle da budu srezane i za 30 odsto. Prema našim informacijama, drastično će biti promenjen i sastav samog vrha SNS, a Vučić je odlučio da pruži šansu mladima, ne samo u stranačkim strukturama, nego i u vlasti. On je nedavno održao sastanak sa 300 članova Omladine SNS, od kojih će najmanje 30 biti u vrhu liste naprednjaka na parlamentarnim izborima na proleće.

Naši izvori tvrde da se Vučić tokom letnjih meseci bavio strankom više nego obično, da je dobro upoznat i sa slabim i sa jakim karikama u naprednjačkoj strukturi i da je rešen da opsežnom stranačkom reformom dodatno ojača i podmladi SNS na svim nivoima, kako bi što snažnija nastupila na predstojećim izborima.


PO UZORU NA CDU

U NAREDNOM periodu u SNS će biti stavljen veliki akcenat na kadrovsko podmlađivanje, u sklopu kojeg su predviđene i dodatne obuke za mlade članove. Takođe, uskoro bi trebalo da bude formiran i Nadzorni odbor Fondacije "Brana Crnčević", koja bi, po Vučićevoj zamisli trebalo da bude nalik nemačkoj fondaciji "Konrad Adenauer", koja, između ostalog, "stvara" i nove političke lidere u Nemačkoj.


REAKCIJE KOALICIONIH PARTNERA SNS

RASIM LjAJIĆ (SDPS): PONAVLjAM, NEĆU U NEMANjINU

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže nam da je više puta ponovio da neće biti u sledećoj vladi:

- Ostajem pri tome. Kada je reč o broju poslaničkih mesta, nama predstoje razgovori sa SNS oko zajedničkog nastupa na izborima. Imali smo dosad korektnu saradnju i verujem da će se ona nastaviti i nakon sledećih izbora.

ALEKSANDAR ČOTRIĆ (SPO): NADAMO SE NASTAVKU SARADNjE

SRPSKI pokret obnove nije u koaliciji sa SNS zbog poslaničkih mesta, već zbog zalaganja predsednika i Vlade da Srbija ojača ekonomski, politički i diplomatski, da uđe u Evropsku uniju, da se na miran i kompromisan način reši pitanje Kosova i da se poboljša životni standard stanovništva.

To nam je neuporedivo važnije od broja mandata i verujem da ćemo nastaviti saradnju sa SNS koja traje osam godina, te da ćemo na kraju sledećeg mandata ove ciljeve ostvariti u potpunosti - kaže za "Novosti" Aleksandar Čotrić, zamenik predsednika SPO.

DRAGOMIR KARIĆ, (PSS): SVI DA SE IZMERE NA IZBORIMA

PREDSEDNIK Vučić je u potpunosti u pravu kada je govorio o koalicionim partnerima, jer je on taj koji snosi najveću odgovornost, i ispred SNS i ispred građana. Verovatno da mnogi partneri na listi naprednjaka nisu dali očekivani doprinos.

Najbolje bi bilo da predsednik Vučić saopšti svim dosadašnjim koalicionim partnerima da idu sami na izbore, da se svako izmeri, pa tek posle glasanja da se prave dogovori o eventualnoj koaliciji sa naprednjacima - kaže za "Novosti" Dragomir Karić, zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije.

MOMO ČOLAKOVIĆ (PUPS): NE MOŽEMO SAMI PREKO CENZUSA

SMATRAM da je PUPS dosad dao značajan doprinos. Treba sesti sa Aleksandrom Vučićem, oceniti naš dosadašnji učinak i onda razgovarati o budućoj saradnji. Lično smatram da PUPS nema šanse da samostalno na izborima pređe cenzus i zato se nadam da ćemo nastaviti koaliciono partnerstvo sa naprednjacima.

Naravno, o tome odlučuju najveća partija u koaliciji i njen predsednik - kaže nam Momo Čolaković, potpredsednik PUPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (143)

Rista Glista

03.09.2019. 08:36

Onaj kojeg je postavio Kajl Skot, a kojoj je inače velika ljubav bio Mile iz Laktaša ❤️

сима

03.09.2019. 12:33

@Vladimir - или нe дај боже амбасадори - сурова казна

Raca Milosavljevic

03.09.2019. 08:45

.... bas veselo izgleda ova prica ... ali narod izgleda nije u toku sa ovom modernizacijom ... i dalje curi na sve strane ...zasto ?

Рашо

03.09.2019. 08:45

Ништа то не мора да занчи. Уместо ових доћи ће нови партијци, поново иста прича са другим именима. Питање за њега је: "Ко ће да плати учињене штете и надокнади изгубљено са овим нрспособњаковићима"? Ко ће да "плати" за понижења да на челу министарстава седе керамичари и слични а да су им подређени школовани, стручни и поштени људи? Какав је то пример младима? Тако се не води држава и не ствара напредак!

Bobi

03.09.2019. 08:46

Kako to da se predsednik bavi sastavom vlade, valjda on postavlja mandatara vlade tj premijera a onda on formira vladu.

sve što se okrece vrati se na pocetak

03.09.2019. 08:55

znaci vreme je za dude varalice mojoj srbadiji sada ce da mislew moji srpcici da ih vucic kažnjava a ne da ih sklanja da se na njih zzaboravi ako su loši bili zašto ih je držao do sada razmisli moja srbadijo

Sasa

03.09.2019. 09:08

Naravno da svako ko ne radi dobro i ko nanosi stetu partiji mora da se menja. SNS je vec nekoliko puta pokazala da svako ko se ogresi o stranku ili neku drzavnu funkciju taj bude smenjen, odgovornom politikom SNS je zato i danas najjaca partija i vodi drzavu u bolju buducnost.

Dana

03.09.2019. 09:10

Predsednik Vučić najbolje zna, kao predsednik stranke i države ko je zaslužio da ostane na svojoj funkciji, a ko nije!

mmmm

03.09.2019. 12:26

@Daniel - Predsednik nije i premijer. Dve razlicite funkcije botovi! Procitaj ustav.

Деки

03.09.2019. 12:44

@Kiki - Ја бих то ипак назвао правим именом, спрдњом!

Husa

03.09.2019. 09:18

Drugim rečima, imamo još članova koji se "nisu obezbedili" pa moram i njih da pustim da "obezbede" sebe. Zato glasajte za nas da pomognemo sebi!

Glasač

03.09.2019. 09:27

To znači samo jedno'da ima aranžman sa Djilasom i Jeremićem i ko zna s kim još, Koferče će sigurno ostati jer je lukav i pokvaren, mnoge drži u šaci.

Деки

03.09.2019. 12:43

@Glasač - Најпре су Јеремић и Ђилас били гости Беле куће у Америци, а недуго потом и Александар Вучић, који се ексклузивно јавио нацији директно из лифта док је одлазио са брифинга и саопштио сензационалну вест у вези сасвим друге теме. Затим изненада поново покреће питање "Дајрект мидије" тј. Ђиласа, врши помпезна хапшења и одмах затим саопштава чистку у Влади и Скупштини Србије. Врло интересантно, али у случају Вучића и врло предвидљиво.

E BOGAMI AKO SE UGLEDAO NA NEMACKI CDU?

03.09.2019. 09:31

ZNACILI TO DA JE STRANKA U RASPADU KAO I CDU? Sto se tice nemackih fondacija, a medju njima i Konrad Adenauerove, zna se cemu sluze, najmanje 90% tih fondacija je u sluzbi BND-a, tajne sluzbe koja je odigrala veliku ulogu u rusenju Jugoslavije a kasnije i Srbije. BND je odigrao i glavnu ulogu u stvaranju ustaske tvorevine zvane RH, a u stvari je NDH, koja je na istim temeljima koje su postavili Adolf Hitler i Pavelic.

Miki

03.09.2019. 09:31

Mladi su nasa buducnost i treba im dati priliku da svoje znanje stave u funkciju dobrobiti zemlje.

stari doktor

03.09.2019. 09:33

Najodvratniji od svih ovih podrepaša bez ikakve političke značajnosti su PUPSovci. Ne bih im dao ni jedan mandat. Čudio sam se uvek i čudim se da im Vučić daje priliku da džablebare u skupštini i uzimaju po 100.000 mesečno plus nihove nadprosečne penzije iz prošlog, komunističkog vremena. Plus ona osiona gospođa sa srednjom školom koja vedri i oblači u Poštanskoj štedionici i ponekad, kada i nekadašnj "drug Momo", progvori u skupštini. A već o čelniku dinastije Krkobabić, " stručnjaku za selo"!

Миле Мрђеновачки

03.09.2019. 09:33

Сумњам у тачност ове вести која је видим послужила за насловну страну. Тако нешто урадити је, историјски и спортски, доказано као велика грешка и сумњам да ће је ико паметан поновити. Порука такве одлуке била би директно признање да се могло изабрати боље када се први пут бирало... Последње питање у иоле озбиљнијој анализи, ако би се то десило, било би: Да ли онај ко бира сараднике уме да бира.

Pogled sa Rtnja

03.09.2019. 09:34

Zna kako se vlada. Staljin je tako s vremena na vreme pravio čiste, samo na mnogo grublji i brutalniji način.

Sandra

03.09.2019. 09:36

Na mnogo nacina predsednik Vucic ceni rad i trud mladih, logicno je i da vodece pozicije u stranci zauzmu bas mladi i vredni ljudi.

Poki

03.09.2019. 09:47

Kada bi Vecernje novosti bile novine kao što su bile,ispitale bi i napisale šta od imovine ima koji ministar,predsednik Vlade,pa i sam predsednik ima od imovine. Tu uključiti i najbližu rodbinu. Takodje bilo bi zanimljivo napraviti poređene šta je koji ministar uradio ili nije uradio i kako je uradio za vreme svog mandata. Ali VN neće ni objaviti ovaj komentar a kamoli nešto drugo. Srdačan pozdrav

Imovina

03.09.2019. 14:03

@Poki - POKI! Nema te imovinske kontrole koja bi bila interesantnija od OPOZICIONERSKE.

Saška

03.09.2019. 09:58

Predsednik stavlja akcenat na mlade ljude, jer zna da su oni nasa buducnost i nada. Kao pravi lider daje sansu i podrsku mladima da ostvare svoje snove u svojoj drzavi.

Vicko Jugović

03.09.2019. 09:59

Što pre se otresti ovih lezilebovića koji ne samo da ne doprinose već nanose ogromnu štetu. Uništavaju javna preduzeća, nema ih u političkom životu. Državnim parama ( čitaj javnih preduzeća), kupuju medijski prostor da se nekad pojave. Zapošljavaju kurtu i murtu i sve na državi račun. Iza njih ostaje pustoš a račun se ispostavlja SNS-u.

Danilo

03.09.2019. 10:18

Iskreno,puno je šlepatora koji koriste poziciju SNS-a i moć Vučića.Vreme je da se to dovede u red.

Bojan

03.09.2019. 10:19

'Ostace samo jedan ministar'. Znaci priznaju da su do sada birali za ministre nesposobne i lopove.

Goran

03.09.2019. 10:21

Kao prvo ne verujem mu ništa jer je već govorio da će da hapsi kriminalce u svojim redovima i da sklanja nesposobne pa ne bi ništa. Kao drugo pitam ga zašto on lično sprovodi politiku koja je u suprotnosti sa proklamovana političkim programom stranke posebno u vezi Kosovskog problema. I na kraju pitam ga odakle mu svih ovih godina pare. Samo školovanje jednog deteta koštalo ga je 10.000 dolara godišnje. Sa svojim prihodima to nije mogao da plaća.

Hercegov Grad

03.09.2019. 10:31

Svak samostalno, a onda po procentu nek traze mesta. PUPS, SPO, nemaju sanse da predju cenzus, ali ih Vucic vuce da sto manji procenat ostane za podele onima koji prodju!

Mikica Ilic

03.09.2019. 14:00

@Hercegov Grad - Legitimno razmišljanje, ali se ne slažem a mislim i da će Vučić ipak težiti da okupi što širi front podrške za važne odluke i politiku kojom određujemo budućnost. PUPS i SPO možda samostalno ne bi prešli cenzus (mada iskreno nisam baš siguran u to), ali bi njihovo napuštanje više štetilo listi vladajuće koalicije nego što bi njima koristilo. SPO ne bih voleo u opoziciji iz 101 razloga, a mislim da je Ljajić imao baš mnogo poslanika pa možda njemu smanje kvotu ali mislim da i SDPS treba da ostane

Stojko

03.09.2019. 10:36

Po obimu i kompleksnosti poslova koje radi a koje teško da bi neko drugi mogao tek tako da preuzme, ispada da bi to bila Zorana, a teško da bi se odrekao Malog i Stefanovića. Interesantno da na ove izjave nisu aplaudirale Jadranka, Nela i Irena Vujović valjda su to baš lično doživele, bilo je i muških kojima nije bilo dobro ali su kiselo aplaudirali. Deluje kao blef i potpaljivanje što mu nije prvi put da kaže pa odrekne.

Milena

03.09.2019. 10:37

Svako ko ne radi dobro i ko nanosi štetu stranci mora da se menja. SNS je već nekoliko puta do sada pokazala da svako ko se ogreši o stranku ili neku državnu funkciju taj bude smenjen.Svojom odgovornom politikom SNS je zato i dana danas najjača stranka i vodi drzavu u bolju buducnost. Upravo zbog toga ima ogromnu podršku građana Srbije.

Budjoni Budjoni

03.09.2019. 10:38

PUPS je odlično štitio penzionere, založio se da im se oduzme deo penzija iliti stečene imovine protivno Ustavu ! I dalje bi da budu uz Vlast, da bi imali dotatne prihode i poslaničke plate ! Koga oni pretstavljaju ? Zna se AV-a do penzije ! Pitanje,; Kako podmladiti PUPS ? Odgovor očekujem od Svetog Petra !

Vojislav

03.09.2019. 10:42

Koja je ovo nelogičnost. Ako vlada radi nikada bolje, ako ostvaruje fenomenalne rezultate, ako Srbja napreduje na svim poljima, zašto onda treba da lete napolje svi ministri osim jednog? Čudim se i njima kao odraslim ljudima, ako su već tako svi uspešni zašto dopuštaju da ih jedan čovek omalovažava a da pri tome to uopšte nije u njegovoj nadležnosti kao predsednika Republike.

Pink Floyd

03.09.2019. 10:44

Može ova fora da upali kod neobaveštenih. Populizam i presvlačenje prljavog veša. Novim ministrima treba odmah, dok je vreme, pregledati pečate na diplomama. Ko je mogao, taj je odavno pobegao iz ove obećane zamlje.

Mašnica

03.09.2019. 10:46

Vučić je do sada pokazao da odgovorno obavlja svoj posao tako da je on kompetentan da oceni rad ministara.

Hemera

03.09.2019. 10:48

Vulina, Krkobabić a,Ljajića,Slavicu Đukić Dejanović te ljude koje nemaju reziltate,dovedite mlade ljude sa idejama koji žele da rade i bore se,oni ljudi koji pokazuju volju za radom su preko pottebni.

Sava

03.09.2019. 10:51

Svi koji nisu shvatili obaveze i ponasanje na ministarskoj poziciji, moraju da idu.

dzo

03.09.2019. 10:52

SNS je vec nekoliko puta pokazala da svako ko se ogresi o stranku ili neku drzavnu funkciju taj bude smenjen.

Деки

03.09.2019. 10:52

Ова најновија обмана, врховног обмањивача јавности, има за циљ да се направи привид његове велике одлучности и великог рада код грађана Србије. Театралним и бомбастичним наступом се покушава створити утисак да се нешто крупно и значајно догађа, нешто што је дуго чекало да се догоди и нешто спасоносно за грађане ове земље. Вероватно ће неко и помислити да је у питању судбоносни миленијумски догађај , али у питању је јефтин трик за куповину нашег скупог времена, наших година живота. Тужно...

Rile

03.09.2019. 10:52

Sjasi Kurta da uzjase Murta. Mada, Vulin je sigurno taj koji ce ostati, on je najkompetentniji za svoju funkciju...hahaha...

Jeca

03.09.2019. 10:55

Potreba da se podmladi stranka i reorganizacija vlade je potrebna da doću ljudi sa novim idejama i puni energije.

MilijanaLakić

03.09.2019. 11:07

Svi aktiuelni misnistri i sami znaju šta su i koliko radili i doprineli napretku Srbije a to isto znaju i građani.Ko je dobro radio nema zašto da brine a ko je malo ili nikako radio ne treba da se ljuti zbog smene,sam je kriv za neuspeh

Čole

03.09.2019. 11:09

Karić je 100% posto u pravu, neka vide koalicioneri partneri koliko vrede. Ako PUPS ne može da pređe cenzus koga zastupa? Pa penzionera ima milion i sedamsto ako njih zastupa cenzus prelazi sigurno? Ako ne onda u opziciju i tamo ima da se drpa, što reče Šojić.

Lol

03.09.2019. 11:11

SNS i Srbiju mogu da vode mladi i radni ljudi koji nisu bahati i bezobrazni vec su tu za gradjane Srbije i da pomognu svakome kome je pomoc potrebna a ne da gledaju svoj licni interes.

Sena

03.09.2019. 11:15

SNS je vec dokazala da ni u svojim redovima nema zasticenih i da svako ko radi lose moze biti zamenjen. To je razlog zbog kojeg im narod toliko veruje izmedju ostalog.

zmau

03.09.2019. 11:17

Čovek koji je formirao aktuelnu vladu nam upravo priznaje da ona očajno radi.Da li stvarno mislite da istom čoveku treba ukazati poverenje i sledeći put ?

Sandra

03.09.2019. 11:24

Ovde se ne radi samo o diktaturi u SNS stranci već otvorenoj diktaturi u državi. Jedna stvar je ko je najuticajniji političar a sasvim druga stvar je kada predsednik države sa vrlo skromnim ustavnim ovlašćenjima smenjuje članove vlade, povećava plate zdravstvenim radnicima, obećava veće penzije, čita procenat povećanja, (naravno prethodno ih je smanjio), određuje ko će za Zvezdu da da gol. Bez želje da tu moć bar malo umota u oblandu. "Država to sam ja!"

Saša

03.09.2019. 11:27

Ako je vlada toliko loša, prvo treba promeniti predsednicu vlade. Ocene Evropske komisije su drastično loše i za rad parlamenta, znači i predsednicu parlamenta sklonite.

Saša

03.09.2019. 11:36

Ne znam šta će ovaj julovac u koaliciji vulin ovi drugi mogu sdps pups snp pss spo...

Jova

03.09.2019. 13:49

@Saša - I ja slično mislim. Vulin bi mogao malo da odmori, previše šteti ugledu koalicije. Ostali sdps, spo, pups su ok.

star

03.09.2019. 11:36

Reorganizacija Vlade Srbije i sama struktura u najboljoj stranci u Srbije je svakako dobra i doneće mnoge dobiti.

Sitar

03.09.2019. 11:52

Pa vlada radi dobro? Zar ne? Zašto ih menjati ako su dobri? A ako nisu onda predsednik vlade treba da da ostavku jer ne može raditi samo sa jednim ministrom.

Mila

03.09.2019. 13:48

@Sitar - Niko ne kaže da vlada ne radi dobro. Uostalom i MMF i lideri razvijenih država uglavnom hvale rad vlade. Stvar je u tome da je sveža krv uvek dobrodošla i da će nove snage samo još poboljšati rezultate. Partneri verujem da će sa možda kojim poslanikom manje ostati isti. Ja bih samo Popovićev SNP izbacila iz Vlade, a i Karić mislim da više šteti nego koristi. Ostale bih sve ostavila.

Nela

03.09.2019. 11:55

Promene su podstrek da se napreduje u svakom poslu. Uljuljkanost na jednom mestu, vremenom doprinese stagnaciji.

Budućnost je na mladim

03.09.2019. 12:03

Kukamo da nam mladi odlaze I da nemaju šansu u zemlji.Sad nam smeta što se mladim ,sposobnim talentima pruža i ukazuje šansa.Kako god okreneš nama ne valja.Nema toga ko bi nama ugodio.

Драган Р

03.09.2019. 14:07

@Budućnost je na mladim - Свеједно је за народ и државу да ли ће у врху владајуће партије и у власти бити садашњи или нови, стари, или млади, јер овде о свему одлучује један човек. Наравно, није свеједно онима који треба да дођу на функцију, јер јесте да се не питају за важне ствари, али могу дебело да се омрсе.

Miki-Zg

03.09.2019. 13:33

@Sinisa - Nije važno tko je mlad ili star ,mjerilo je stručnost ,izvrsnost onoga posla što radiš ,rezultat na semaforu !

Goran

03.09.2019. 12:31

Treba uvek protresti drvo. Ušuškaju se u svojim blagodeti a pa posle nemaju ni elana ni kreativnosti.

Aleksa

03.09.2019. 12:39

Tako treba, svako kome je bitan lican interes ili slab rad, mora biti smenjen sa funkcije, i ustupiti svoje mesto mladjim ljudima koji zele da Srbija napreduje u buducnosti.

Slavko

03.09.2019. 12:45

Čini mi se da vođa planira da oformi još dosciplinovaniju vlast dovodeći na funkcije mlade zaslužne kadrove stranke koji su za male pare pokupovali akademske diplome i titule i zbog toga su spremni da slepo slušaju. To će sigurno doneti boljitak Srbiji. Jedino diktatura mladih i bahatih može da spase Srbiju od opstanka. Zato školovana mladost beži iz ove zemlje. I, potpuno se slažem sa drugom Čolakovićem. Krajnje je vreme da PUPS ode u istoriju i stane kraj Vuka Brankovića, tu mu je mesto.

budimir

03.09.2019. 12:58

Mladi su naša budućnost i treba im pružiti šansu da se iskažu i pokažu koliko su spremni da se suoče sa ovako velikim izazovom.

Kangaroo

03.09.2019. 13:09

A ja naivcina mislio da ministre postavlja predsednik(ca) vlade. Jedinstven primer u svetu. Predsednik drzave odredjuje ko ce biti ministar cega, ko ce odleprsati i ko ce ga zameniti. Srbijo - nazdravlje i nek ti je Bog na pomoci.

Sima Simic

03.09.2019. 13:38

a da li ce cistka biti i kod nas na kosovu i metohiji,evo narod vise nece popovica u gracanici a vucic ga uporno gura,pa direktori u skolama koji imaju kupljene diplome a partijski su dosli na to mesto,ja to govorim kao clan sns a kome sve ovo smeta,cistka da ali na svim nivoima nepismenima nije mesto na javnim funkcijama

Milan Jović

03.09.2019. 13:43

Mislim da oni koji vode kampanju naprednjaka sjajno rade posao. Apsolutno dobre i jasne poruke, svojim funkcionerima, partnerima, protivnicima, narodu.Odlično, stvarno respect. Inače, i ja mislim da je potrebno izvesno provetravanje i dobro je dati šansu novim mladim ljudima. Od partnera mislim da je najproblematičniji Popović koji krajnje nekorektno sedi u Vladi, a zalaže se za politiku suprotnu državnoj politici EU integracija. SPO i SDPS su stvarnno korektni i voleo bih da ostanu sa SNS.

Lejla

03.09.2019. 14:01

Svakome ko radi pošteno za interese građana Srb, treba dati priliku za rad i da se pokaže.

Мика Микић

03.09.2019. 14:32

Ако ће то побољшати рад Владе, подржавам!

Serbinator

03.09.2019. 14:38

Odlično je što konačno imamo zdravu sredinu gde mogu mladi da se dokažu, a ne samo da se vrte jedni te isti političari, kao što to recimo ovi iz Saveza za Srbiju žele gde su sve jedni te isti ljudi iz prošle vlasti.

Romanija

03.09.2019. 14:55

To su obična nagađanja.Sve dok se ne izvrši analiza rada kompletne Vlade ne zna se ko će od ministara biti zamenjen.

Miljana

03.09.2019. 15:21

Svi bi da uz SNS prođu cenzus pa da dobiju ministarsko mesto, platu, beneficije i da uživaju sledeće 4 godine... a da ni prstom ne mrdnu, a svremena na vreme malo i pljunu taj isti SNS... e pa dosta više...

Bajo

03.09.2019. 16:02

Nadovezujem se na komentar milosa (14:37), u svim drzavama europe ministre imenuje premijer osim srbistana i ovoga av despota

Izbor

03.09.2019. 16:45

@Bajo - Nismo mi imali tako postenog i sposobnog predsednika,a vi Bajo vredjate koliko hocete. Bitno je jesu li oni koji su izabrani sposobni i korisni svojoj drzavi.

tale

04.09.2019. 07:03

Novi ljudi će doneti novu energiju i entuzijazam, i pokrenuće stvari na bolje.

Pedja

04.09.2019. 08:01

Ostaće samo oni koji iza sebe imaju vidljive rezultate rada na dobrobit naroda i države.