POKRAJINSKI sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević je u zgradi Rektorata uručio ovogodišnje nagrade pod imenom "Dr Zoran Đinđić", te priznanja najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ - VELjKO NAJBOLjI NAUČNIK, MILjANA NAJUSPEŠNIJI STUDENT: Priznanje „dr Zoran Đinđić“ dodeljeno najboljim studentima

Prva među mladim naučnicima-istraživačima je saradnik na Prirodno-matematičkom fakultetu dr Snežana Papović, koja je značajno doprinela unapređenju bezbednosti litijum-jonskih baterija čija je primena sve veća, posebno u bežičnim komunikacijama.

Druga nagrada je pripala docentu Tehnološkog fakulteta dr Branimiru Pavliću, a treća asistentu na Medicinskom fakultetu dr Nebojši Pavloviću.

Nagradu pod imenom "Dr Zoran Đinđić", za najbolji diplomski, master ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka je ove godine zaslužio Aleksandar Ostojić sa Filozofskog fakulteta.

Za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu tokom akademske 2018/19. godine je proglašen Želimir Trišić koji je na Faklultetu tehničkih nauka diplomirao sa prosekom ocena 10, a prvi put su uručene i nagrade studentima generacije u pojedinim nastavno-naučnim oblastima.