VELJKO NAJBOLJI NAUČNIK, MILJANA NAJUSPEŠNIJI STUDENT: Priznanje „dr Zoran Đinđić“ dodeljeno najboljim studentima

J.S.

27. 12. 2018. u 19:00

ВЕЉКО НАЈБОЉИ НАУЧНИК, МИЉАНА НАЈУСПЕШНИЈИ СТУДЕНТ: Признање „др Зоран Ђинђић“ додељено најбољим студентима

FOTO: Pres biro Pokrajinske vlade

Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara njemu je u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu uručio prof. dr Vukašin Pavlović, član Upravnog odbora Fondacije „Dr Zoran Đinđić“

NOSILAC 15. po redu prestižnog priznanja “Dr Zoran Đinđić” za najuspešnijeg mladog naučnika i istraživača iz AP Vojvodine je dr Veljko Jovanović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.


Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara njemu je u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu uručio prof. dr Vukašin Pavlović, član Upravnog odbora Fondacije „Dr Zoran Đinđić“. Pavlović je zahvalio akademskoj zajednici Univerziteta u Novom Sadu na tome što čuva sećanje na ubijenog premijera.


Priznanje za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka, pripalo je ove godine Miroslavi Odaloviću sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, za master rad pod nazivom: "Problem interpretacije pojma genija u Kritici moći suđenja Imanuela Kanta".


PROČITAJTE JOŠ: Uručene nagrade "Dr Zoran Đinđić": Obrazovani imaju budućnost


Nagradu (tri stotine hiljada dinara) uručio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.

Ove godine dodeljena je po treći put i Specijalna nagrada „Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača za poseban doprinos u nauci u 2018. godini dr Mariji Lesjak sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Nagradu, vrednu sto hiljada dinara uručio je predsednik Odbora Fonda „Dr Zoran Đinđić“, prof. dr Sergej Ostojić.


Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu u 2017/2018. godini je Miljana Bigović, studentkinja Pravnog fakulteta, koja je završila osnovne akademske studije Prava – Smer unutrašnjih poslova, sa ukupnom prosečnom ocenom 10.


Nagradu ( svečana povelja i dve stotine hiljada dinara), uručila je prorektor za nastavu, prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović.


Svečanosti povodom dodele nagrada „Dr Zoran Đinđić“ prisustvovali su predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i Mihalj NJilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.


POKROVITELJ


GENERALNI pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije