AUTOBIOGRAFSKI roman "U ringu sa životom" iz Novog Sada, desetostruki prvak sveta u kik-boksu, promovisao je u Beogradu na neobičan način. Pored knjiga stajala je šahovska tabla, a svako ko je uspeo da ga pobedi u ovoj drevnoj igri na 64 polja, dobio je besplatan primerak romana.

Slavni Novosađanin je na ovaj način pokazao da nije samo šampion u ringu, već i vrstan autor romana i izuzetan šahista.

PROČITAJTE JOŠ - Proslavljeni kik bokser Nenad Pagonis slavio u TLZP: Nagrada Novakovoj fondaciji

- Bilo mi je drago da promovišem knjigu i igram šah - kazao je Pagonis, emotivno vezan za ovu igru. - Otac me je naučio finesama šaha i kao klinac sam obožavao to vreme provedeno sa njim. Dešavalo se da dobijem i po nekoliko partija zaredom protiv iskusnih igrača, koji su svakodnevno u dokolici igrali šah na klupama između zgrada na Staroj Detelinari u Novom Sadu gde sam proveo veći deo detinjstva.

Pagonisova knjiga je prethodno promovisana u Nišu, gde su mu veliko iznenađenje priredili dugogodišnji trener Srđan Radulović i kik-bokser Novak Radulović. Više od 50 mladih boraca, polaznika kik-boks kluba, okupilo se da pozdravi Nenada.

- Srđan Radulović je čovek zahvaljujući kome su nastale neke od najlepših stranica moje knjige i uz čije savete sam postajao bolji borac i osvajao mnogobrojne medalje i priznanja - kazao je Pagonis.


REPRIZA

KNjIGA "U ringu sa životom" izazvala je veliko interesovanje među Pagonisovim sugrađanima, pa je sinoć u Novom Sadu organizovana još jedna promocija.