Proslavljeni kik bokser Nenad Pagonis slavio u TLZP: Nagrada Novakovoj fondaciji

Lj. P.

13. 10. 2019. u 21:30

Прослављени кик боксер Ненад Пагонис славио у ТЛЗП: Награда Новаковој фондацији

Nenad Pagonis i Edita Aradinović 1. 000 evra dali za rano obrazovanje dece Foto TLZP

Imitirajući Džej Keja iz "Džamirokvaj", u timu sa Editom Aradinović, trijumfovao je u drugoj epizodi

DESETOSTRUKI prvak sveta u kik-boksu, Novosađanin Nenad Pagonis, niže uspehe i van ringa. Najtrofejniji sportista u istoriji WAKO federacije, imitirajući Džej Keja iz "Džamirokvaj", u timu sa Editom Aradinović, trijumfovao je u drugoj epizodi emisije "Tvoje lice zvuči poznato" (TLZP), a nagradu od 1.000 evra odlučili su da uruče Fondaciji "Novak Đoković", za podršku programima ranog obrazovanja dece širom Srbije.

- Odmah smo se složili da je Fondacija "Novak Đoković" pravo mesto za nagradu koju smo osvojili. On daje 100 odsto sebe na terenu, a sa istim žarom pomaže i najmlađima. Uvek kažem da se za našu decu vredi boriti, a stvaranjem boljih uslova za rano obrazovanje najmlađima dajemo šansu i podstrek da se i sami lakše bore za sebe i svoju budućnost. Škola, obrazovanje, a posle toga odmah i sport, dobar su preduslov da jednoga dana postanu vredni i uspešni ljudi - kazao je Nenad Pagonis, koji i sam učestvuje u brojnim humanitarnim aktivnostima, poput izgradnje igrališta za decu u naselju Veternik kod Novog Sada.

Pročitajte još - Nenad Pagonis pravi sportski teren u Veterniku

Pagonis drugi put učestvuje u ovom šou-programu, i odlično se snalazi na sceni sa mikrofonom:

- U šou sam ušao, pre svega, zbog njegovog humanitarnog karaktera, ali nije tajna da mi je muzika velika ljubav. Da se nisam profesionalno bavio kik-boksom, više bih se posvetio muzici. Imam čast da 18. oktobra nastupim na novosadskom "Oktobar festu" sa "Atomskim skloništem" i legendarnim Brunom Langerom.

Pored sporta i muzike, Pagonisa zaokuplja i pisanje. Na predstojećem 64. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, uspešni sportista će predstaviti autobiografski roman "U ringu sa životom". Pre toga će 22. oktobra knjiga imati premijeru u KS "Svilara" u Novom Sadu.

- Nije lako pružiti život na dlanu ni jednoj osobi, a kamoli pustiti ljude da zavire i vide šta vam je ležalo na srcu toliko godina - kazuje Pagonis. - Na autobiografiju gledam kao na neki vodič za mlade, želim da pokažem drugima da je moguće izabrati bolji put, i da bez obzira na prepreke koje su na svakom koraku, ne treba da odustanete od svojih snova.

Nenad se seća kako je kao dečak peške išao kući sa treninga, sam je prelazio kilometre kroz sneg dubok do kolena, zastajao na pola puta i plakao jer mu je bilo teško, ali je snagom volje uspeo sve da izdrži i dođe do uspeha o kojem je sanjao.

- Knjigom sam želeo da zahvalim porodici, supruzi, ali i svima koji su bili uz mene i pomogli mi da postanem to što jesam - zaključuje Pagonis.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)