RODITELjI ZAHVALNI NA POMOĆI: Novac od slavlja za spas druge dece

D. ALIDžHOĆ

30. 07. 2019. u 15:32

РОДИТЕЉИ ЗАХВАЛНИ НА ПОМОЋИ: Новац од славља за спас друге деце

Danijel (drugi sleva) sa lekarima i medicinskim osobljem, Foto KC Niš

Roditeljska zahvalnost niškom KC i Klinici za dečje interne bolesti. Milenkovići, posle lečenja sina Mijata, donirali vredan aparat

U znak zahvalnosti zbog uspešnog lečenja sina, porodica Milenković donirala je pulsni oksimetar za lečenje najmlađih pacijenata u Klinici za dečje interne bolesti. Otac Danijel Milenković, inače pripadnik Vojske Srbije, odlučio je da novac za proslavu rođenja četvrtog deteta Mijata nameni za humanitarne svrhe.

Šestomesečni Mijat sada je zdrava i vesela beba, ali je odmah nakon rođenja imao ozbiljne zdravstvene probleme, pa se sve donedavno lečio na odeljenju neonatologije Klinike za dečje interne bolesti.

Pročitajte još - ZAHVALNOST ZA HUMANOST: U KC Niš otkrivena bista dr Elsi Inglis (FOTO)

- Želim da od srca pohvalim celokupno osoblje Klinike, koje je maksimalno požrtvovano i koje brine o svoj dečici. Ovaj poklon je samo mali znak zahvalnosti, jer znam da kada su takve situacije u pitanju, potrebna je moderna medicinska oprema, a znam iz svog ličnog iskustva da su pulsni oksimetri i te kako bitni - kaže otac Danijel, koji službuje u niškoj kasarni "Pantelej".

Vrednost doniranog pulsnog oksimetra je 200.600 dinara, a u Klinici za dečje interne bolesti ne kriju zadovoljstvo zbog ovog humanog gesta.

Aparat koji je Danijel donirao zdravstvenoj ustanovi

- Zaista nam je drago što se Danijel odlučio da nam donira pulsni oksimetar, jer to je ono što nam svakako treba za sve naše pacijente. Svakako, smo svi srećni što je naš mali pacijent sada dobro i što će nakon nastavka lečenja i zdravstvene brige porasti u zdravog i lepog dečaka. Zato apelujem na sve ljude dobre volje da slede ovakve postupke i ulažu u život - kaže dr Dejan Milojević, načelnik intenzivne nege Klinike za dečje interne bolesti KC Niš.


BOKI

Danijel nam otkriva da nije bio sam u ovom humanom poduhvatu.

- Od izuzetne pomoći bio je veliki humanista i čovek, Boki iz benda "Amadeus", koji je donirao veći deo novca - iskren je Danijel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)