Mladić srpske nacionalnosti R. M. (22) koji je u subotu nešto pre 23 sata upucan iz vatrenog oružja na šetalištu u centru severnog dela Kosovske Mitrovice prebačen je u nedelju na dalje lečenje u Kliničko-bolnički centar u Beogradu.

Posle opericije koja je obavljena u Kosovskoj Mitrovici i saniranja povreda, odlučeno je da se obavi transport za Beograd zbog mogućih komplikacija, rečeno je Novostima u Bolnici u ovom gradu.

Vatreni obračun desio se u šetališnoj zoni, gde je i u trenutku napada bilo dosta šetača i ljudi koji su sedeli u kafićima duž šetališta.

- Sedeo sam sa društvom i taman smo se spremali da platimo račun kada se čuo pucanj. Pomislio sam da je neka petarda ili da mi se učinilo zbog jake muzike, ali posle par trenutaka sam video ljude kako trče i nose dečka koji je povređen – kaže jedan od očevidaca ovog događaja.

Pripadnici Kosovske policije i u nedelju su obavljali uviđaj na licu mesta, a uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera kako bi se što pre otkrili počinioci ovog napada.

- Slučaj je okarakterisan kao „pokušaj ubistva“ i stim u vezi jedno lice je privedeno na razgovor. Za sada nema informacija koje bi mogle da ukažu koji je motiv ovog napada – rekao je za „Novosti“ zamenik regionalnog komandira za sever Besim Hoti.

Prema saznanjima „Novosti“ povređeni mladić nema kriminalnu prošlost.

I. Radulović