PROKUPLjE - Na Republičkom takmičenju iz književnosti “Književna olimpijada”, održanom u Sremskim Karlovcima, prokupački đaci su pokazali zavidno znanje i u Prokuplje se vratili sa osvojenih osam diploma. Naime, veliki uspeh, učenici Gimnazije i Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” su pokazali na testu iz poznavanja i tumačenja književnosti koji je organizovan 12. maja u Karlovačkoj gimnaziji, najstarijoj u Srbiji a prvo mesto na ovom takmičenju srednjoškolaca iz cele Srbije osvojili su Tanja Arsić, učenica četvrtog razreda Gimnazije (profesorka Biljana Radmanović) i učenik prvog razreda Medicinske škole Nemanja Milić (profesorka Marija Vasković).


Pročitajte još: Hanski robotičari prvi u Srbiji


Ostala priznanja osvojili su učenci viših razreda prokupačke Gimnazije a srećni zbog uspeha i dobijenih diploma, prokupački srednjoškolci sa ponosom i odličijima u rukama slikali su se kraj spomenika velikog pesnika Branka Radičevića.

- Takmičenje iz književnosti u Sremskim Karlovcima održava se već sedam godina unazad, a prokupačka Gimnazija učestvuje od samog početka, tako da je ovako dobar rezultat bio i očekivan, obzirom na dugogodišnji rad profesora i učenika - ističe Dragoslav Minić, direktor prokupačke Gimnazije.

On je naglasio da se radi o vrednim učenicima, koji se za takmičenje pripremaju zajedno sa svojim profesorima tokom čitave školske godine, kako na vanrednim, tako i na časovima redovne nastave. Minić se zahvalio na pomoći predstavnicima Grada Prokuplja, koji su vrednim učenicima izašli u susret i pomogli da se takmiče kupovinom udžbenika, organizacijom putovanja i prenoćišta.