POSLE 10 GODINA: Obezbeđena sredstva za završetak Doma učenika u Bačkoj Topoli

Tanjug

15. 11. 2018. u 20:33

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, obezbedila opštini Bačka Topola nedostajuća sredstva, u iznosu od 25 miliona dinara

ПОСЛЕ 10 ГОДИНА: Обезбеђена средства за завршетак Дома ученика у Бачкој Тополи

Ilustracija / Foto D. Dozet

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, obezbedila opštini Bačka Topola nedostajuća sredstva, u iznosu od 25 miliona dinara, kako bi se završila izgradnje Doma učenika u Bačkoj Topoli.

Radovi na izgradnji ovog objekta započeti su skoro pre deset godina, ali nisu završeni i objekat nije u funkciji, saopštila je pokrajinska vlada.

Objekat se nalazi u blizini Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, i planiran je za smeštaj 88 učenika.

U skladu sa principom podsticanja preduzetništva i ukupnog razvoja privrede u AP Vojvodini i velikog interesovanja, Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih 25 miliona dinara za raspisivanje novog konkursa za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala s ciljem unapređivanja poslovnog procesa i delatnosti.

Pokrajinska vlada opredelila je 10 miliona dinara za nabavku poljoprivrednih mašina i opreme, odnosno za pružanje pomoći za održivi povratak interno raseljenih lica na teritoriji AP Kosova i Metohije. Ovaj program će se realizovati preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije