MLADI umetnici, članovi Pionirsko-omladinskog ansambla KUD "Svetozar Marković" sa 11. međunarodnog dečjeg festivala za narodnu igru i muziku u Bugarskoj vratili su se sa tri osvojene nagrade.

Igrački ansambl novosadskog KUD "Svetozar Marković", pod rukovodstvom Gorana M. Stankova, osvojio je prvu nagradu festivala, a dečji orkestar pod rukovodstvom Slobodana Telečkog specijalnu nagradu. Druga nagrada pripala je Katarini Popović, vokalnoj solistkinji KUD "Svetozar Marković".

Na festivalu "Veseljače", održanom u bugarskom gradu Blagoevgrad, za prestižne nagrade se borilo više od 30 ansambala, pevačkih grupa i dečjih narodnih orkestara iz Bugarske i zemalja u okruženju.

PROČITAJTE JOŠ - KUD "SVETOZAR MARKOVIĆ" NIŽE USPEHE: Pevali za zlatnu medalju

- Naši mladi umetnici dostojno su predstavili Novi Sad, svoj KUD i Srbiju - ističu u "Markoviću". Šarolikost narodnih igara, kaleidoskop boja, kostima, pesme i muzika, dali su festivalu posebno svečan ton i još jednom dokazali da je interkulturalnost imperativ u razmeni prijateljstva, ljubavi i saradnje među decom, narodima i državama.