Jamajčanska atletičarka Šeli-En Frejzer-Prajs potvrdila je da će učestvovati u trkama na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine, koje će biti četvrte i poslednje u njenoj karijeri.Frejzer-Prajs je ove godine u Dohi trujumfovala na Svetskom prvenstvu u trci na 100 metara i dvostruka je olimpijska šampionka u toj disciplini.

- Učestvovaću u obe discipline. Prošle sezone sam želela da probam to, ali trener je imao druge planove, pa sam radila prema planovima. On najbolje zna - rekla je Frejzer-Prajs.

Ona se tokom karijere uglavnom koncentrisala na pojedinačna takmičenja na 100 metara, gde je osvojila zlato u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, kao i pet titula šampionke sveta.

Frejzer-Prajs je osvojila srebro u trci na 200 metara u Londonu.

- Radujem se trčanju na 200 metara, posebno jer verujem da mogu da trčim 21 sekundu. To mi je velika strast i zaista naporno radim kako bih ispunila taj cilj - navela je 32-godišnja sprinterka.

Jamajčanka je prošlog meseca najavila da će Igre u Tokiju 2020. godine biti poslednje u njenoj karijeri.

- Uvek sam zahvalna na prilici da predstavljam svoju zemlju, porodicu, sebe, a Olimpijske igre u Tokiju će biti moje poslednje Olimpijske igre. To je sigurno - rekla je Frejzer-Prajs.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.