SAMO DA NE IZGORIMO: Strahinja i Viktor Rašović veruju da će im SP u Gvangdžuu ostati u lepoj uspomeni

S. K.

nedelja, 14. 07. 2019. u 19:07

САМО ДА НЕ ИЗГОРИМО: Страхиња и Виктор Рашовић верују да ће им СП у Гвангџуу остати у лепој успомени
Ne može reprezentacija bez braće. Posle Gojka i Duška, tu smo Strahinja i ja. Konačno smo dočekali da zaigramo zajedno na nekom velikom takmičenju - kaže Viktor

"DELFINI" ne mogu bez braće. Posle Pijetlovića na scenu stupaju Rašovići. Mlađem Viktoru 18. SP u južnokorejskom Gvandžuu je drugo, pre dve godine u Budimpešti je osvojio bronzu, a starijem Strahinji prvo. Vaterpolo tim Srbije, čiji je UNIQA zvanično osiguranje, u ponedeljak u prvom kolu grupe A igraju sa Crnom Gorom (01.30). U sredu odmeravaju snage sa Južnom Korejom, a u petak sa Grčkom.


- Ne može reprezentacija bez braće. Posle Gojka i Duška, tu smo Strahinja i ja. Konačno smo dočekali da zaigramo zajedno na nekom velikom takmičenju. Veoma smo srećni, motivisani i pokušaćemo da se vratimo sa medaljom - ističe Viktor.


PROČITAJTE JOŠ: VATERPOLISTI SA CRNOM GOROM NA STARTU SP: Srbija uvek napada medalju


Stariji Strahinja je igrao ovogodišnju Svetsku ligu u Beogradu na kojoj je Srbija izvadila olimpijsku vizu. Nastupao je i na svetskim kupovima i Univerzijadi.


- Uzbuđen sam, jer je ovo prvo veliko takmičenje za mene. Verujem da će se oni malo iskusniji truditi da nam olakšaju nastup u Koreji. Važno je da budem maksimalno spreman i da ne dozvolim da izgorim u velikoj želji. Nadam se da ćemo se dobro uklopiti - kaže Strahinja.


Viktor smatra da su imali dovoljno vremena da se uigraju za izazove na šampionatu planete.


- Mislim da smo spremni. Uostalom predstavljamo Srbiju, što znači da su ambicije što se nas tiče uvek najviše. Ipak, nezahvalno je prognozirati. Došli smo ovde sa najvećim ambicijama, da odemo što dalje - naglašava Viktor.


PROČITAJTE JOŠ: Sava Ranđelović pred SP: Nikako nas ne otpisujte


Grupa A je veoma teška. Osim Crne Gore i Grčka juri jedno od prva tri mesta koja vode na Olimpijske igre u Tokiju. Ne shvataju olako ni Južnu Koreju.


- Za nas u ovom podmlađenom sastavu nema lakih utakmica. I neće ih ni biti. Moramo za svaku da se spremimo kao da je finalna - podvlači Strahinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije