Rutinski je Novak Đoković odradio posao u Dubaiju. U prvom kolu je lako savladao Maleka Džazirija (Tunis) - 6:1, 6:2. Naredni rival biće mu Nemac Filip Kolšrajber.


- Filip je igrač iz vrha liste, spreman je, iskusan. U Indijan Velsu sam se dobro pripremio, pa sam opet izgubio od njega. Nadam se da će ovog puta stvari biti drugačije - rekao je Novak.


A, onda je na red došla glavna tema. Novak je na konferenciju doveo sina Stefana i drugare.


- Polako pokušava da shvati neke stvari. Tara je mala, ima samo dve godine, Stefan ima pet i po i razume ponešto. Postaje mu jasnije zbog čega sam toliko odsutan od kuće. Nije lako kada je otac profesionalni sportista i ne mogu da ga vodim na svaki turnir. Pažnja kod dece ne traje dugo i postanu nestrpljivi.


Ipak, jedna stvar je iznenadila Noleta.


- Moram da priznam da me iznenadilo ponašanje na meču. Sedi strpljivo sve vreme i posmatra meč sa punom pažnjom, kao ostatak publike, a to nije lako. Stefan igra tenis, voli ga, ali ga ne forsiram da se time bavi. Sve je to spontano i ide sa godinama. Došao je ovde sa drugarima da gledaju tenis.


Novinare je zanimalo i da li ima omiljenog igrača.


- Nisam ga to do sada pitao. Zna za Nadala, Federera, Tima, Cicipasa i Zvereva. Ne prati mnogo mečeve, osim kada ja igram. Ne znam zaista da li za nekoga navija, mogu samo da pretpostavim - završio je Novak sa osmehom.