Boris Beker, nekada vrhunski svetski teniser, ali i bivši trener Novaka Đokovića, smatra da igrače ne bi trebalo posmatrati kroz brojke kao i da je jako teško odrediti ko je najbolji svih vremena.


"Svaka era nosi svoju vrstu igre, pa se tako 70-ih, 80-ih i 90-ih igrao različit tenis. Danas je opet drugačiji nego tada. Ako gledate brojeve Rodžer Federer je najuspešniji igrač svih vremena. Ali igrače ne možete uvek da upoređujete kroz brojeve“, rekao je Beker.


Beker je tokom svoje igračke karijere osvojio šest Grend slemova. Bio je na vrhuncu karijere u vrhu ATP liste. Vladao je tenisom u vreme Bobe Živojinovića, Ivana Lendla, Džoa Mekinroa ... koji se i danas pamte po svojim igrama. Kada se oprostio od terena kao igrač ostao je u tenisu i posvetio se trenerskom i savetodavnom poslu. Bio je i deo stručnog štaba Novaka Đokovića, o kome je kompenentatn da govori:


"Novak je veliki profesionalac. On vodi računa o tome kako živi, šta jede... Veliku pažnju posvećuje jogi zbog koncetracije. To je važno za njega. Fizički je jedinstven, ali sve to se ne događa preko noći. Morate da radite na tome. Ono što me fascinira kod njega jeste da je on i dalje veoma gladan trofeja. Toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još".


Nemac bi želeo da nove generacije budu bolje od trenutno vladajuće trojke Đoković-Nadal-Federer, ali za sada ne vidi da se to dešava.


"Svi u tenisu želimo da mlađa generacija počne da osvaja najveće turnire, ali to je proces. Dominik Tim je naterao Đokovića da igra pet setova u Australiji. Ima tu još nekoliko talentovanih igrača. Međutim, velika trojka je i dalje dobra. Lako je sakriti se iza Federera, Nadala i Đokovića, zato što su oni toliko dobri da vas niko neće kritikovati kad izgubite od njih. Ponekad mlađi igrači to uzimaju kao izgovor", rekao je na krajuBeker.