Na terenu košarkašica kod kuće Kasijina mama: Miljana Bojović već godinu dana uspešno obavlja više životnih uloga

Mi. ROGAČ

26. 03. 2020. u 20:50

На терену кошаркашица код куће Касијина мама: Миљана Бојовић већ годину дана успешно обавља више животних улога

PORODIČNO Miljana sa ćerkicom i suprugom Foto Instagram/M. Bojović

Gde god sam igrala uvek me "kupovao" odnos ljudi, nisam jurila za finansijama – ističe iskusna srpska reprezentativka
NE čuje se baš svakog dana vest da je profesionalna sportistkinja odlučila da napravi pauzu, povuče se sa terena i oproba u ulozi majke, a potom vrati u puni pogon. Taj hrabar potez tokom 2018. godine povukle su dve naše košarkašice, pa je reprezentacija Srbije početkom 2019. postala jača za dve bebe - Matea i Kasiju. Jelena Bruks je dobila sina, a Miljana Bojović ćerkicu. Obe su samo nekoliko meseci posle porođaja bile na pripremama za Evropsko prvenstvo, ali je Miljana (32) nažalost, takmičenje propustila zbog povrede.

Nedavno je njihov mali tandem proslavio prvi rođendan...

- Delimo te majčinske priče i mnogo nam je lakše, jer prolazimo kroz iste periode - počela je razgovor za "Novosti" Miljana Bojović, za ljubitelje košarke poznatija sa devojačkim prezimenom Musović. - Kad sam tek bila u procesu vraćanja posle carskog reza, shvatila sam da nema mnogo informacija iz sveta sporta o tome. Onda smo nas dve delile iskustva i, priznajem, taj težak period su nam olakšali Mateo i Kasija, jer su stvarno super bebe.

Uz dobru organizaciju sve uloge uspevaju da se usklade.

- Zavisi od toga kakvo vam je dete. Ja sam možda imala sreću, a možda smo je na neki način mi oblikovali da takva bude. Vidi se razlika u odnosu na decu roditelja koji nisu sportisti, jer naši već sad mnogo vremena provode u sali, navikavaju se na drugačiji način života i prilagodljiviji su. Kasija lepo spava, uči od mene, ali učim i ja od nje. Uz uskakanje supruga i podršku porodice, sve se može. Ja sam opet, sa druge strane, svesna da sam kod kuće majka, ali da sam na terenu sportista, i da to moram da odvojim.

Iskusna igračica na poziciji plejmejkera je prošle godine bila na spisku od 12 učesnika EP u Srbiji, ali baš kad je sastav trebalo da izađe u javnosti, doživela je povredu na poslednjem treningu.

- To je, inače, bila moja prva povreda u karijeri. Toliko sam se trudila, bila sam motivisana. Pre toga je nije bilo deset godina u reprezentaciji... Ali protiv nekih stvari ne možete, samo se pokazalo da i u sportu, kao uopšte u životu, teško može nešto da se planira.

Želja da ponovo obuče dres sa nacionalnim grbom ispunila joj se sa zakašnjenjem, u februaru ove godine.

- Nije baš bilo kao da sam prvi put tu, ali javio se potpuno novi osećaj. Presrećna sam stvarno, i zbog olimpijske vize koju smo tad obezbedile, a i zbog mog povratka.

Neposredno posle kvalifikacionog tunira u Beogradu, Miljana je promenila klub. Iz Poljske se vratila u slovačke Košice, treći put u karijeri.

- Pet godina sam ovde već provela i uživala sam, kao kod kuće, pa sam rado prihvatila ponudu da ponovo dođem. U prethodnom klubu smo se malo razilazili sa mišljenjima, a ovde ću imati veliku slobodu i priliku da poboljšam neke segmente igre. Gde god sam igrala do sada, od Kovina, preko Barselone, Fenerbahčea... svuda su me "kupovali" ljudi, nisam jurila za finansijama - završila je Miljana Bojović.

SUPRUG JE ČLAN SKA BENDA
MALA Kasija živi u zanimljivom okruženju, jer pored mame košarkašice, i tata ima specifično zanimanje.

- Moj suprug Predrag je član grupe "Samostalni referenti", mada bih pre rekla da mu je to više hobi nego profesija. Baš je nedavno ska bend proslavio 24 godine postojanja. Njemu je to dobar ventil, kad nema mnogo obaveza. Uglavnom je sa mnom u inostranstvu i radi nešto drugo... A moja pogodnost što se grupe tiče je samo to što mogu da dobijam karte za koncerte - nasmejala se Miljana. - Eto Kasija ima priliku da gleda nas, pa da se oblikuje kao svestrana ličnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije