Srbija je na Svetski kup u Kini otputovala sa velikim ambicijama, ali nije uspela da ih ostvari. “Orlovi” su učešće završili na petom mestu, a mnogo polemike se vodilo oko igara Nikole Jokića.


Medije u Americi je zanimalo šta o svemu tome misli trener Denvera Majkl Meloun.


- Mislim da vlada veliko razočarenje zbog konačnog plasmana Srbije na Mundobasketu - započeo je izlaganje Meloun.


PROČITAJTE JOŠ: SIMONOVIĆ O REPREZENTATIVNOJ KARIJERI: Svaki dan u nacionalnom timu bio je poseban


Odmah se osvrnuo ja igre Jokića.


- Forsirali su ga na poziciji krilnog centra, ulazio je sa klupe. Zato smatram da je veoma uzbuđen što se vratio ovde gde se oseća komforno. Pre svega zbog načina na koji mi igramo i na koji ga koristimo. Naravno, moram da kažem da ovo nije napad na Srbiju i Aleksandra Đorđevića koji je strašan trener. Ali, bih rekao da je uzbuđen što se vratio i što možemo da nastavimo tamo gde smo stali prošle sezone.


PROČITAJTE JOŠ: BOBI JE STRAŠAN: Iz Dalasa stižu pohvale za Marjanovića


O raspoloženju u dresu Nagetsa je govorio i srpski igrač.


- Energija u zgradi je sjajna. Čak i pre nego što smo krenuli sa treninzima svi su pokazali da žele da budu još bolji. Ponavljam, energija je sjajna - rekao je Jokić.


PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆ O SJAJNOM DEBIJU NAŠEG ASA: Teodosić je vođa


Da je atmosfera dobra potvrdio je i Džamal Marej.


- Džoker je sjajan. Šali se stalno, zasmejava nas i sve je super. Naravno, potpuno je druga stvar kad smo na parketu i kada sve počne, onda smo svi ozbiljni. namo šta želimo, hoćemo da se lopta što više kreće i deluje mi da je Nikola spreman da igra - jasan je Marej.