ČAČANI ODUŠEVLJENI ŠTO IH DRAGAN VOZI RIKŠOM: Poslovna avantura mladog preduzetnika oduševila građane, a njemu donela ostvarenje dečačkih snova

Vlada Ilić

11. 10. 2020. u 12:20

MLAĐANI Čačanin Dragan Tolić prijatno je iznenadio sugrađane, kada se nedavno u gradskom parku pojavio na rikši, nalik onoj u azijskim zemljama, i ponudio im prevoz.

ЧАЧАНИ ОДУШЕВЉЕНИ ШТО ИХ ДРАГАН ВОЗИ РИКШОМ: Пословна авантура младог предузетника одушевила грађане, а њему донела остварење дечачких снова

Foto V. Ilić

Dragan kaže da je sam došao na ideju i sam napravio rikšu koju je prikačio na svoj bicikl, te da mu je konačno ostvaren dečački san.

- Kao mali gledao sam film Džeki Čena u kom on vozi rikšu i to mi je ostalo zauvek u pamćenju. Iako sam radio druge poslove, želeo sam time da se bavim. Ove godine konačno sam se osmelio da ostvarim svoje snove, pa je prema mojim nacrtima drug napravio celu konstrukciju za nekih dva meseca. Nije mi cilj da se od ovog obogatim, ali se svakako nadam pristojnoj zaradi. Ovog leta su se Čačani sa njom upoznali, a već sledeće godine očekujem da će za mnoge od njih vožnja rikšom biti nezaobilazna - kazao nam je ovaj mladić.

ODLIČNO ZA SAOBRAĆAJNE GUŽVE

AKO je suditi po reakcijama Čačana, Dragan je na odličnom putu da ostvari svoje snove, jer svi su oduševljeni novim prevoznim sredstvom. Pored toga što je jeftin, dobar je i za velike saobraćajne gužve, koje su u Čačku, posebno u centru grada, sve češće.

Donedavno, Dragan je bio zaposlen kao kuvar u jednom od lokalnih restorana. Dečački snovi, ipak, naterali su ga da da otkaz, pa da zasuče rukave i upusti se u novu poslovnu avanturu. Uložio je oko 200 evra i posao je krenuo.

- Oduvek sam zaljubljenik u biciklizam, a sada sam spojio lepo i korisno. Za ovaj posao, ipak, potrebna je dobra kondicija, naročito ako vozite uzbrdo. Ali, kako vreme bude prolazilo biće sve lakše i lakše. Najvažnije je da je rikša napravljena tako da bude potpuno bezbedna za one koji se u njoj voze, i zasada može da poveze teret oko 250 kilograma - kaže Dragan, koji od sugrađana, zasada, dobija samo bakšiš od po 50, 100 dinara za đir po gradskom parku.

Dragan dodaje da ima poteškoća oko registracije svog novog "taksi" vozila, ali se nada da će to brzo biti rešeno. Plan mu je da dogodine njegova rikša bude prava turistička atrakcija, a izazov mu je da se ona uvrsti u ponudu Ovčar Banje, koja je, veli, idealna za obilazak turista baš na ovaj način. Ako bi posao počeo da se dobro razvija, konkurisao bi, kaže, i za subvencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a