POBEDIO I TREMU I MILICU: Stefan Kukolj iz Požarevca briljirao u popularnom kvizu "Potera" i znanjem osvojio Srbiju

B. Borisavljević

30. 09. 2020. u 15:00

STEFAN Kukolj (18) osvojio je u ponedeljak gledaoce u Srbiji i regionu, briljatnim znanjem koje je pokazao u kvizu "Potera". Mladić iz Požarevca, kao najmlađi u timu, pokazao je sjajno opšte obrazovanje, znao odgovore na sva pitanja i, bez greške, osvojio 500.000 dinara.

ПОБЕДИО И ТРЕМУ И МИЛИЦУ: Стефан Кукољ из Пожаревца бриљирао у популарном квизу Потера и знањем освојио Србију

Stefan u utorak u poseti "Novostima" / Foto I. Marinković

Na brucoša Matematičkog fakulteta u Beogradu (smer informacione tehnologije) najponosniji su njegovi roditelji, dve mlađe sestre, ali i deda koji mu je bio "društvo" na snimanju.

Čestitke stižu sa svih strana, a najviše ga je obradovala od učiteljice iz osnovne škole. Iako je razmišljao da roditeljima ne kaže da je pobednik, dok se ne emituje epizoda, ipak nije izdržao. Svi zajedno, sa njegovim drugarima, uz zakusku, bili su ispred malih ekrana u ponedeljak uveče. Dan posle fantastične pobede, ovaj divni, skromni mladić posetio je u utorak našu redakciju i otkrio nam da još nije svestan popularnosti koju je stekao.

- Pitanja nisu bila laka, a glavni su brzina i reći šta ti prvo padne na pamet - priča Stefan. - Imao sam i sreće sa pitanjima, nisu bila iz oblasti koje najslabije poznajem: film, serije i glumci. To ne bih znao. Volim geografiju odmalena, posebno me interesuju zastave o čemu sam pisao i maturski rad. Interesuje me i politička geografija. Voleo sam da učim ono što me interesuje. Nikada me roditelji nisu terali na to, jedino su insistirali da treniram neki sport. Pomagali su mi u učenju u mlađim razredima.

Osim geografije, Stefan otkriva da voli istoriju i engleski. Nije imao problema ni sa matematikom.

Foto printskrin RTS

- Pratim već nekoliko godina "Slagalicu" i "Poteru", kvizove gde se pokazuje opšte znanje, ali sam se prijavio tek kada sam postao punoletan - kaže Stefan. - Išao sam da se igram. Imao sam tremu, ali nisam razmišljao o tome. Milica tragač je sjajna. Nisam razmišljao o njoj u drugoj igri, jer ako ja znam, ne može niko da me uhvati. Malo je zastrašujuća, ima hladan pogled.

Kaže da za znanje mnogo duguje i interentu, a ima i savet za vršnjake:

- Treba da ga koriste za pametne stvari. Ima dobrih sajtova sa kvizovima. Svakog dana uradim četiri-pet kvizova. Za to mi treba desetak minuta, nešto naučim i zapamtim ono što sam ranije nisam znao. Ne treba zaboraviti ni knjige, koje su najveći izvor znanja.

Novac od nagrade, Stefan će, kaže potrošiti na putovanje, kada prođe korona.

Foto printskrin RTS

NOVI REKORD JEDNOG TIMA

U "POTERI" emitovanoj u ponedeljak, takmičari ne samo da su pobedili tragača, već su i postavili rekord kviza. Uspeli su da osvoje 900.000 dinara, a potom i da ih zadrže. Za ovaj uspeh najzaslužniji su bili Stefan Kukolj i Slobodan Obućina, anesteziolog iz Ivanjice, koji su hrabro išli na više sume, rizikujući da ih tragač "ulovi", budući da su mu bili na samo korak prednosti. Sa njima u ovom odličnom timu su bili i Mira Malić iz Pančeva i Ivan Manić iz Valjeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)