POBEDILI KORONU, PA SE VENČALI: Penzioneri Dragana i Stamenko brakom krunisali 10 godina ljubavi (FOTO)

S. Babović

01. 10. 2021. u 16:09

DIRLjIVA i divna priča, ona koja slavi život i svu njegovu lepotu, zbila se juče u Gerontološkom centru Kruševac, baš na Međunarodni dan starih: dvoje korisnika Dragana Jovanović (65) i Stamenko Gligorijević (66), uspeli su da pobede koronu, a posle oporavka čvrsto rešili i da se venčaju!

ПОБЕДИЛИ КОРОНУ, ПА СЕ ВЕНЧАЛИ: Пензионери Драгана и Стаменко браком крунисали 10 година љубави (ФОТО)

Foto: Novosti

Pred matičarem su danas rekli "da" i u ustanovi koja im je sada dom, krunisali svoju ljubav dugu 10 godina!

Da svadba bude za pamćenje, postarali su se zaposleni u gerontološkom centru, a sve poštujući epidemiološke mere. Stolove su postavili u dvorištu, trpezu okitili, naručili posluženje, hranu i tortu za mladence preko keteringa i, naravno, obezbedili dobre muzičare. Neizostavno i najvažnije, pozvali su i matičara.

- Predivno se osećam, sigurno smo duže od 10 godina u vanbračnoj zajednici i želeli smo da ozvaničimo našu vezu, a upravo to su nam omogućili naša uprava ovde u Gerontološkom i divno osoblje. Nemam reči kako su nam pripredili sve ovo, organizovali lepo, okitili, imamo muziku i tortu. Za 100 života ne bismo ovako nešto imali na drugom mestu - uzbuđeno za "Novosti", govori srećna mlada Dragana Jovanović, koja je od juče promenila prezime i postala Gligorijević.

Foto: Novosti

Ni mladoženja Stamenko nije juče krio sreću. Kaže da se sa, sada suprugom Draganom odavno slaže odlično.

- Nikakvih zamerki nemamo jedno na drugo. A, sada kad smo se uzeli, sve će, verujem, da nam krene još na bolje - uveren je Gligorijević.

Foto: Novosti

Zadovoljstvo se juče videlo i na licu matičara. Poručuju da je ovim venčanjem na delu najbolje pokazano da ljubav nije samo rezervisana za mlade. Kuma Gligorijevićima bila je Jelena Mijailović, direktorka Gerontološkog centra.

- Poslali su snažnu poruku svima da za ljubav nikada nije kasno, da snove možete ispuniti i u trećem dobu i da iznenađenja ne prestaju dolaskom u našu ustanovu - kaže nam direktorka i kuma Jelena Mijailović. - Oni su naši dugogodišnji korisnici, Dragana je u našem Centru od 2009. godine, a Stamenko nam se pridružio dve godine kasnije. Od pre osam godina i žive zajedno u garsonjeri, pobedili su mnoge prepreke. Pobedili su i koronu, vakcinisali su se i revakcinisali. Dali su primer da žele da žive, i da što duže dele svoju veliku ljubav.

DAN ZA PAMĆENjE

U GERONTOLOŠKOM centru ima 170 korisnika i 150 zaposlenih, 90 u ustanovi, a 60 u službi kućne nege, koji brinu o čak 350 domaćinstava u gradu i na selu.Svake godine se u Kruševcu posebno obeležava Međunarodni dan starijih osoba, 1.oktobar. Redovno se organizuju programi za korisnike, ali ovaj, u petak, sigurno nikada neće zaboraviti.

U Gerontološkom centru Kruševac trenutno je smešteno nešto više od 170 korisnika. I svi su bili pozvani na svadbu.

- I orkestar i hrana bili "na nivou", a svima nam se mnogo dopala torta, baš je bila ukusna - rekla nam je jedna od korisnica Centra.

Foto: Novosti

I mlada je bacila bidermajer, a uhvatila ga je prijateljica Olivera. Ko zna, možda bude i nove svadbe u kruševačkom gerontološkom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a