CILJ JE DA SVI UČESTVUJU NA IZBORIMA: Krajnji rok za završetak međustranačkog dijaloga šest meseci pre izbora

Tanjug

19. 05. 2021. u 11:57

KRAJNJI rok za završetak međustranačkog dijaloga koji ima za cilj da poboljša izborne uslove, jeste šest meseci pre izbora, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

ЦИЉ ЈЕ ДА СВИ УЧЕСТВУЈУ НА ИЗБОРИМА: Крајњи рок за завршетак међустраначког дијалога шест месеци пре избора

Foto D. Milovanović

On je za TV Pink rekao da je to dogovoreno na jučerašnjem prvom sastanku radne grupe bez prisustva stranaca, koji je, kako je ocenio, protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi.

Dačić kaže da je razgovarano o nekoliko tema koje će se sledećeg utorka produbiti, kada se, kaže, mogu očekivati i prve odluke po pitanju sređivanja biračkog spiska.

Poručio je da će se na tim sastancima voditi dijalog o unapređenju izbornog procesa, prijavljivanju izbornih lista i kandidata, kontrole izbornog procesa, ali i o medijima, finansiranju kampanje...

- Dogovor je da probamo da se usaglasimo do krajnjeg roka, koji je šest meseci pre izbora. Cilj je da se obezbedi da svi učestvuju na izborima i što se tiče ove trase dijaloga ona ide veoma dobro - rekao je Dačić.

Radnu grupu čini 10 članova, tri iz vlasti i sedam iz opozicije.

Jučerašnjem sastanku prisustvovali su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, funkcioneri SNS Aleksandar Martinović i Dejan Đurđević, a iz opozicije predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik POKS Žika Gojković, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, zamenik predsednika SRS Aleksanadar Šešelj, lider Dveri Boško Obradović, predsednik DJB Saša Radulović i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)