BAJDENOVE NAMERE PREMA SRBIJI NAJCRNJE MOGUĆE: Srđa Trifković upozorava da preti opasnost na dva polja (VIDEO)

Novosti online

09. 05. 2021. u 15:57

U ORGANIZACIJI Srpskog nacionalnog savjeta i Srpskog informativno-kulturnog centra "Sveti Sava" u Plavoj sali Srpske kuće, održana je Akademska tribina, na kojoj je govorio prof. dr Srđa Trifković na temu "Bajdenova administracija i odbrana srpskih interesa“. Trbina je održana uz poštovanje predviđenih epidemioloških mera.

БАЈДЕНОВЕ НАМЕРЕ ПРЕМА СРБИЈИ НАЈЦРЊЕ МОГУЋЕ: Срђа Трифковић упозорава да прети опасност на два поља (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Depositphotos/ilustracija

Profesor Trifković je tokom posete SAD sredinom aprila, boravio u Vašingtonu, gde je obnovio svoje kontakte sa političkim analitičarima i poznavaocima američke scene koji se posebno interesuju za pitanja bivše Jugoslavije.

Takođe je prenio svoje utiske o odnosu nove administracije prema zapadnom Balkanu u narednom periodu.

Kada je u pitanju odbrana srpskih interesa Trifković je kazao da su namere Bajdenove administracije najcrnje moguće i po pitanju Republike Srpske i po pitanju Kosova i Metohije.

- Ja čak mislim da u reviziji Dejtona pod prinudom oni žele da održe i svojevrsnu pokaznu vežbu ruske nemoći da interveniše na ovim prostorima. U odbrani svojih interesa Srbija i Srbi bi trebalo u ovom trenutku prvenstveno da se orjentišu na očuvanje statusa kvo bez ishitrenih rešenja. U slučaju Kosova i Metohije ne treba juriti iz prostog razloga što sa Bajdenovom administracijom albanska strana nema apsolutno nikakav motiv da napravi ma kakav ustupak - kazao je Trifković.

Akademska Trbina je održana uz poštovanje predviđenih epidemioloških mera koje su propisali Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)